Dinkić: Velika čast da i dalje zastupam interese Srbije

Dinkić saopštava da nije važno što više neće biti ministar u vladi, već da je važno da pomogne da što više investicija dođe u sve regione Srbije i da se što više ljudi zaposli, naveo je RTS.

On se i zahvalio prvom potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju.

Vlada Srbije donela je jutros rešenje kojim je Vučić imenovan za predsednika Komiteta za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a Dinkić za zamenika predsednika, saznaje Tanjug.

Vlada je, kako Tanjug saznaje, Dinkića imenovala na Vučićev predlog, a prvi potpredsednik vlade je tu tačku lično stavio na dnevni red i objasnio ministrima da su Emiraćani izuzetno zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa Dinkićem i da se oni vezuju za ljude, a ne za funkcije.

Vlada je jednoglasno prihvatila predlog da Vučić i Dinkić budu ovlašćeni da zajedno nastave da vode saradnju sa UAE.

Saradnja sa Emiratima je od strateškog značaja za Srbiju, jer se nakon uspostavljanja partnerstva između Etihada i Jata, iz te prijateljske zemlje u narednom periodu očekuju ogromne investicije, a deo njih je upravo Dinkićev tim u velikoj meri već pripremio.

Kako je navedeno u obrazloženju vladinog rešenja, sporazumom o saradnji vlada Srbije i UAE od 17. februara predviđeno je da će potpisnice sporazuma osnovati komitet i/ili potkomitete koji će se baviti temama koje su predmet sporazuma ili drugim temama o kojima će se dve strane sporazumeti.

Zadatak komiteta bi bio da utvrdi ciljeve i načine uspostavljanja saradnje sa nadležnim organima i institucijama UAE i predloži preduzimanje aktivnosti za privlačenje i finansiranje inesticionih projekata i drugih projekata od značaja za unapređenje privrede Srbije, a naročito u oblastima odbrane, poljoprivrede, energetike, telekomunikacija i saobraćaja.

Blic

Pogledajte još