Dangubić i Mitrović otpali sa spiska putnika na EP

Ivković je po završetku turnira Sportoto u Istanbulu rekao za sajt nacionalnog saveza da mladi košarkaši, ipak, sve do puta u Sloveniju, ostaju kandidati za tim.

"Dangubić i Mitrović su strahovito mnogo pomogli timu tokom priprema. Ipak, odlučio sam da oni od sutra nastave pripreme sa svojim klubovima, a da u slučaju da se za to ukaže potreba, ostanu na raspolaganju reprezentaciji sve do početka šampionata u Sloveniji", kazao je Ivković.

Srbija je osvojila turnir u Istanbulu savladavši u poslednjem kolu domaćina Tursku sa 78:72.

Ivković je posle pobede nad Turskom i osvajanja turnira Sportoto kup u Istanbulu, rekao da je ekipa odigrala dobro i pokazala veliku želju da dođe do trijumfa.

"Osvojili smo jak i lepo organizovan turnir zahvaljujući želji i dobroj igri tima, Turci su bili sjajni domaćini, a publika korektna. U poslednjoj zvaničnoj utakmici pred polazak na šampionat Evrope pobedili smo iskusan i kvalitetan tim Turske, insistirali na visokom ritmu utakmice, dobro trčali i to je dalo rezultat, naročito u završnici. Kapiten Krstić je potpuno zaslužio da bude proglašen za najboljeg igrača turnira“, rekao je Ivković za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Srpski košarkaši sutra se iz Istanbula vraćaju u Beograd, gde će obaviti završni deo priprema za Evropsko prvenstvo. Posle zasluženog dana odmora, tim će od utorka nastaviti sa treninzima, sve do 2. septembra, kada se putuje u Sloveniju.

"Osvajanje turnira u Istanbulu treba da bude podstrek da u samoj završnici priprema još više povećamo koncentraciju i dođemo do željene forme. U četvrtak ili petak odigraćemo još jednu zatvorenu trening utakmicu, koja će nam pomoći da doteramo poslednje detalje pred polazak na takmičenje“, kazao je Ivković.

On je istakao da je zadovoljan onim što su reprezentativci pružili na turniru u Istanbulu.

"Rano je da se govori o individualnom učinku, ali pojedinci su u Istanbulu dobili veću minutažu i ispunili su ono što se od njih očekivalo. Tu mislim na Micića, koji je dobio dosta minuta, jer mu je potrebno što više iskustva igranja na vrhunskom seniorskom nivou, pogotovo što je bio povređen tokom prvih pripremnih utakmica. Takođe, na utakmici protiv Belgije probali smo varijantu sa Gagićem na poziciji četvorke i to je bilo dobro. On se nameće da, uz dodatno povećanje koncentracije, bude rešenje za ovu poziciju koja nam je, zbog povreda, od početka priprema predstavljala problem“, zaključio je Ivković.

Na kontinentalnom šampionatu od 4. do 22. septembra Srbija će igrati u B grupi, u Jesenicama, sa Makedonijom, Litvanijom, Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom i Letonijom.

(Tanjug)

Pogledajte još