Deset razloga da zavolite ponedeljak

Razveselite druge

Dokazano je kako dobra dela oraspoložuju osobe. Kupite pecivo i kafu koleginicama ili iznenadite nekoga nekim malim gestom kao što je pohvala njegovog rada i truda i ulepšaćete na taj način dan i toj osobi a i sebi.

Ispod poslovne odeće nosite seksi rublje

Ne kažnjavajte ponedeljak razvučenim ili starim donjim rubljem koje i onako zaslužuje da bude prognano iz ormara. Obucite donji veš koji je provokativniji. Imaćete lepši osećaj, a i susret sa partnerom će biti opušteniji.

Nađite se sa prijateljem

Ukoliko se dogovarate već neko vreme da se nađete sa prijateljem, ali to nikako da ugovorite, odredite ponedeljak kao dan za druženje i kafu posle posla.

Uhvatite malo sunca

Ukoliko vreme dozvoli, uhvatite malo sunca. To možete da učinite na putu do posla, ili prošetajte kada ste na pauzi. Šetnja po suncu je svakako zdrava i prija, a i imaćete pozitivniji osećaj.

Vežbajte

Ponedeljak je poznat kao dan za početak nečega, na primer dijete ili vežbanja u obližnjem fitnes klubu. Bez obzira da li ste već krenuli na časove zumbe ili joge, neka jedan termin bude obavezno ponedeljkom.

Obucite nešto novo

Nije moguće da baš svakog ponedeljka imate neki novi komad garderobe ili cipele, ali neki modni detalj koji možete da kombinujete sa odećom zaslužuje da ga javnosti pokažete baš u ponedeljak.

Idite na posao sa koleginicom

Sa koleginicom možete putovati do posla, a i biće sigurno zanimljivije i vama i njoj dok razgovarate o tome kako ste proveli vikend. Prilikom odlaska sa posla, možete prepričavati proživljeni dan i da sređujete utiske o poslu. Ipak, najbolje će vas razumeti neko ko ipak sa vama radi u istoj firmi.

Isprobajte drugačiju šminku

Umesto uobičajne šminke možete probati da imate malo drugačiji izgled. Izaberite karmin koji mesecima niste koristili, a razlikuje se od onoga na koji ste navikli. Možda baš ponedeljkom možete imati malo druačiji izgeled i osećati se drugačije.

Pojedite kolač za doručak

Doručak je najvažniji obrok pa se potrudite da bude ispunjen voćem, žitaricama ili drugim bogatijim namernicama, ali propustite to jednom u nedelji. Kada bismo živeli po pravilima i kada bi to sveli na statistiku to bi izgledalo 80 odsto za zdravlje, a 20 odsto za užitak. Odlučite da vam taj užitak bude rezervisan za ponedeljak i počastite sebe kolačem.

Pogledajte fotografije onih koje volite

Istraživanja su pokazala da samo pogled na fotografije bliskih ljudi prija i podstiče osećaj zadovoljstva. Nekoliko puta u toku dana bacite oko na najbolju prijateljicu sa posla ili na fotografiju drage osobe, partnera ili dece imaćete lepši osećaj.

Izvor: novimagazin

Pogledajte još