Proizvodnja u Simpu počinje sledeće nedelje

"Mi sve činimo da proizvodnja u našoj fabrci počne početkom ili najdalje srednom iduće sedmice", precizirao je generalni direktor fabrike iz Vranja Slađan Disić, uz napomenu da je danas postignut sporazum, sa odlazećim ministrom finansija Mlađanom Dinkićem kako da se izmire poreske obaveze i deblokira račun "Simpa".

Disić je rekao i da je rukovodstvo našeg najvećeg proizvođača nameštaja na sastanku u vladi preuzelo obavezu da u buduće redovno uplaćuje sve dažbine državi.

Ministarstvo finansija je ranije danas saopštilo da je rukovodstvo "Simpa" prihvatilo je predlog Dinkića da se poreski dug tog preduzeća pretvori u akcije države, čime bi država Srbija postala većinski vlasnik sa oko 70 odsto kapitala.

U saopštenju se navodi da je rukovodstvo "Simpa" obavestilo Dinkića da će ova kompanija do kraja nedelje izvršiti uplatu duga za doprinose Fonda PIO, čime bi se stekli uslovi da Poreska uprava izvrši deblokadu računa.

Račun kompanije "Simpo" blokiran je 23. avgusta. U vlasničkoj strukturi te firme mali akcionari imaju udeo od 52 odsto, osam odsto je društveni kapital, a ostalo je u vlasništvu države i raznih fondova, kao što je PIO.

"Simpo" na ime neplaćenog poreza duguje državi 5,76 milijardi dinara.

Izvor: B92, Tanjug

Pogledajte još