fbpx

Đoković: Ljudima u Srbiji naneto mnogo nepravde!

"Ne kažem da je Srbija najbolja država na svetu, ali sigurno ne zaslužuje takav tretman svetske štampe. Ja, koji sam odrastao u Srbiji, znam istoriju svog naroda. Znam koliko je nepravde naneto našim ljudima", kazao je, između ostalog, Đoković.

On je dodao da se čak trudi da "ne sudi tim ljudima" naglašavajući kako je siguran da nisu dobro informisani.

"Sve je to posledica medijskog ocrnjavanja Srbije u poslednjih 20 godina", konstatovao je svetski teniski broj jedan.
.
Njujorker je na devet strana objavio priču o Đokovićevom životu i karijeri, a sažeto ga opisuje kao "sportistu, zabavljača, humanitarca, patriotu i porodičnog čoveka, najpozantijeg Srbina na svetu - čoveka koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim" i veruje 100 odsto u životnu filozofiju "Privlačiš stvari onako kako razmišljaš, ti si onakav kakve su ti misli".

Autorka teksta podseća da je Đoković najbolji teniser sveta već 85 nedelja, osim Vimbldona osvojio je još 36 ATP titula, uključujući tri Australijen opena zaredom i jedan US Open. U 2011. godini postigao je nešto što mnogi smatraju najboljom sezonom u istoriji tenisa - dobio je 70 od 76 mečeva, zabeležio 41 pobedu u nizu, a nije poražen pre polufinala na gren slemovima u poslednje tri godine.

Srpski teniser naveo je da je veoma pobožan, da mu je pokojni patrijarh Pavle jedan od uzora, i da se ne odvaja od drvenog krsta i brojanice koje je nabavio u Hilandaru.

On je istakao da mu je mnogo značila poseta manastiru iz 12. veka koji je osnovao prvi srpski arhiepiskop Sveti Sava, gde je 2009. godine boravio sa ocem i braćom.
"To je najsvetije mesto koje sam posetio u svom životu. Po ceo dan smo se molili, šetali, jeli dva puta dnevno... Jednostavno te vraća korenima i sebi samom", rekao je Đoković.

Srpski teniser je naveo da ima planove za budućnost i da po završetku karijere "pre svega, vidi sebe kao porodičnog čoveka".

Đoković ove nedelje startuje na poslednjem gren slem turniru sezone, US Openu, kojeg je osvojio 2011. godine.

(Tanjug)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.