fbpx

Žena trgovac organima iskopala oči šestogodišnjaku

Članovi porodice pronašli su dečaka u lokvi krvi, tri do četiri sata nakon što je nestao dok se igrao napolju, prenela je jedna kineska televizija.

Dečakove oči pronađene su nedaleko, ali bez rožnjača, navodi se u izveštaju i nagoveštava da je jezivi napad izveo trgovac organima.

Policija je ponudila nagradu od 100.000 juana (oko 16.000 dolara) za informaciju koja bi dovela do hapšenja napadača, a prva saznanja govore da je reč o ženi.

"Lice mu je bilo obliveno krvlju. Kapci prevrnuti. Unutra, nije bilo očnih jabučica"
, ispričao je dečakov otac lokalnoj televiziji, koja je prikazala dečaka čija je glava potpuno umotana u zavoje, kako leži u bolničkoj postelji i grči se u agoniji, dok članovi porodice oko njega jecaju.

Dečak je drogiran i izgubio je svest pre nego što je napadač uklonio njegove oči, prenela je državna televizija ČTV.

Oko 300.000 pacijenata u Kini čeka transplantaciju svake godine, ali samo 10.000 dočeka, jer nema dovoljno donatora.

Prošle godine, sedam ljudi završilo je iza rešetaka kad je jedan tinejdžer prodao bubreg za ilegalnu operaciju - a novac iskoristio da kupi “ajfon” i “ajped”.

Dečji organi obično su skuplji na crnom tržištu, jer većina veruje da ‘što je organ mlađi, to je boljeg kvaliteta”, prenosi AFP reči jednog trgovca organima, koji je dao intervju internet portalu Sina 2010. godine.

Izvor: blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.