PRIZNALA: Supruga bokseru pucala u čelo

Policija veruje da su motiv ubistva Branka Bokana poremećeni porodični odnosi. Brankov otac Milan (78) bi mogao da bude pušten da se brani sa slobode od optužbe da je prikrivao ubistvo svog sina.

Odluku da se uviđaj danas ponovi istražni sudija je donela kada se suočila sa kontradiktornim izjavama osumnjičenih Milana i Ivane i nedostatkom konkretnih dokaza.

Pretpostavlja se da je u četvrtak, 22. avgusta, u novosadskom naselju Veternik izbila žustra svađa između oca Milana i sina Branka oko vlasništva nad kućom.

Kada je, u strahu da bi se mogao naći na ulici, otac odbio da sinu prepiše kuću, sin je burno reagovao - i rečima i pesnicom.

Branko je te večeri ubijen metkom u čelo, tik iznad slepoočnice, dok je spavao. Izjave prikupljene tokom prvog uviđaja pokazuju da su Ivana i Milan živeli u strahu od Branka koji je bio preke naravi. Navodno, oboje su trpeli i verbalnu i fizičku torturu, ali nisu smeli nikome da se povere.

Zlostavljanje je išlo do te mere, tvrde komšije, da otac i supruga danima nisu smeli da napuste kuću, a nekada su danima krili modrice.

Pojedini Veterničani su „Blicu“ ispričali da se radi o ljubavnom trouglu i da su Ivana i njen svekar Milan bili u intimnoj vezi.

Izvor: KURIR

Pogledajte još