Nikolić: Vojvodina nema šta da izgubi

"Preostalo je samo 90 minuta tokom kojih ćemo pokušati da ostvarimo ono u šta niko nije verovao i o čemu niko nije želeo ni da priča, a to je plasman u grupnu fazu Lige Evrope, što je zaista pravi podvig", rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, rezultat od 1:1 u prvoj utakmici, daje lepe šanse gostujućoj ekipi, iako se, kako je kazao, na prvi pogled čini da je domaćin u prednosti.

"Znamo da moramo da postignemo gol i na taj način i pripremamo utakmicu. Situacija pred revanš sa Šerifom je slična onoj u kojoj smo bili pred drugi meč sa Bursasporom, s tim što smo u malo boljem položaju, jer je tada protivnik u Novom Sadu postigao dva gola", kazao je trener novosadskog superligaša.

Nikolić je istakao da njegovi igrači u prestojećem meču u Moldaviji mogu mnogo da dobiju, a sa druge strane nemaju šta da izgube, jer su već ostvarili veliki uspeh u kvalifikacijama za Ligu Evrope, te da zbog toga u meč ulaže bez pritiska.

"U prvoj utakmici smo upoznali protivnika i znamo da se radi o izuzetno čvrstoj ekipi, fizički izuzetno jakoj koja ima vrlo malo slabih tačaka. Dobra stvar za nas je što u revanšu pravo nastupa nemaju dva Brazilca, Kadu i Lukanor, koji su glavne poluge u napadu Šerifa", rekao je Nikolić, dodajući da se "može desiti da upravo zbog neigranja pomenutih fudbalera Moldavci još veći akcenat stave na čvrstinu u igri".

Nikolić je kazao da postoji mogućnost promena u sastavu Vojvodine u odnosu na prvi meč sa Šerifom, ali je naglasio da je siguran da će svaki fudbaler koji izađe na teren dati svoj maksimum.

"Ponašanje igrača posebno u poslednjih dva-tri dana daje mi za pravo da budem optimista i da verujem da možemo stići do rezultata kojim bi našim navijačima omogućili da u Novom Sadu tokom cele jeseni gledaju evropske utakmice", istakao je Nikolić.

On je rekao da će fudbaleri Vojvodine na treninzima redovno vežbati izvođenje jedanaesteraca jer je, kako je kazao, vrlo realna opcija da se pitanje plasmana u Ligu Evrope odluči upravo sa bele tačke.

Revanš meč Šerif - Vojvodina igra se u Tiraspolju u četvrtak od 19 sati po srednjeevropskom vremenu.

(Tanjug)

Pogledajte još