U oduzetoj vili vrtić ili policija

BEOGRAD, 17. jun 2009. (FoNet) - Izvršno rešenje o oduzimanju dela vile Milorada Ulemeka Legije (41) u Ulici Ilije Stojadinovića 87 na Ceraku doneto je u utorak, a državni organi planiraju da u petak ili subotu uđu u posed, kada će početi da procenjuju da li će taj prostor biti dečiji vrtić ili policijska stanica, piše "Blic".

"Nadležne službe u Direkciji za zemljište Srbije proceniće da li taj deo vile više odgovara za vrtić ili za prostorije Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i u zavisnosti od toga prostor će biti predat gradu Beogradu ili MUP Srbije", naveo je izvor "Blica".

Odlukom sudije Specijalnog suda, Milimira Lukića, Ulemeku je oduzet deo vile od 178 metara kvadratnih.

Direktor prodaje agencije za nekretnine „Feniks M” Ljilja Pavlović- Đorđević rekla je za "Blic" da taj deo Ulemekove vile na tržištu vredi oko 250.000 evra po trenutnim cenama.

Pod sporom je još i drugi deo iste vile od 149 kvadratnih metara koji je u vlasništvu Ulemekove supruge, Aleksandre Ivanović i dece, jer je Specijalno tužilaštvo uložilo žalbu na odluku suda da se taj deo ne oduzme.

Sud je utvrdio da je Ulemek 1998. kupio od „Stankoma” lamelu C, od novca čije legalno poreklo nije mogao da dokaže. On je tvrdio da je novac navodno dobio iz crnih fondova DB od tadašnjeg šefa tajne službe Jovice Stanišića, dok je tužilaštvo tvrdilo da je novac uzeo od otmice Vuka Bajruševića.

Pogledajte još