Skupština o amandmanima na Zakon o ministarstvima

Najviše amandmana, 17, podnela je opoziciona Demokratska stranka, koja je tražila formiranje Ministarstva zaštite životne sredine, prirodnih resursa i prostornog planiranja, i Ministarstva energetike i rudarstva.

Ujedinjeni regioni Srbije, koji više neće biti deo vladajuće koalicije, podneli su 15 amandmana, kojima, između ostalog, traže da se ne razdvajaju ministarstva privrede i finansija, koje je do sada vodio lider te stranke Mlađan Dinkić.

Liberalno-demokratska partija zatražila je da do kraja oktobra ministarstva sačine plan reorganizacije, ukidanja nepotrebnih radnih mesta i efikasnijeg trošenja sredstava i da usvoje pravilnike o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta.

Samostalni poslanik Riza Halimi zatražio je osnivanje Ministarstva za ljudska i manjska prava, jer je, kako je naveo, dosadašnja praksa pokazala da je ostvarivanje ljudskih i manjinskih prava bilo na višem nivou kad je postojalo to ministarstvo.

Poslanička grupa Demokratske stranke Srbije nije podnela nijedan amandman, jer se, kako su u načelnoj raspravi naveli njeni poslanici, predloženi zakon nikako ne može popraviti, već je umesto rekonstrukcije trebalo održati prevremene izbore.

Izvor: Beta

Pogledajte još