Blace: Autom se zakucale u kamion, poginule i majka i ćerka

"Nesrećne žene bile su u „zastavi 101“. Momirka je, najverovatnije zbog brzine neprilagođene mokrom kolovozu, izgubila kontrolu na automobilom, proklizala i bočno udarila u kamion koji je naišao iz suprotnog smera," kaže izvor Kurira iz policije.

Od siline udara „zastava“ je sletela s puta, a majka i ćerka ispale su iz automobila.

"Prizor je bio jeziv. Obe su ostale mrtve na licu mesta. Nije im bilo spasa," priča jedan očevidac nesreće, koji je pokušao da pomogne.

Nesrećne žene nastradale su najverovatnije dok su se vraćale s pijace u Blacu.

"Bile su nerazdvojne i veoma vezane. Živele su u Beogradu i brinule jedna za drugu. Skoro celo leto provele su u Tularima kod Prokuplja, u rodnom Momirkinom selu, gde i dalje živi njena majka Milica. Brinule su o baki, koja je dijabetičar. Ona još ne zna da je ostala bez ćerke i unuke,"
priča za Kurir meštanin Zvonko Vučićević.

Milici su, kako kaže, rekli da se dogodila nesreća, ali da su Momirka i Mirjana samo povređene.

"Niko nema snage da joj kaže. Ne znam kako će ona ovo da preživi. Ćerka i unuka bile su joj sve u životu,"
dodaje komšija. Kako kaže, Momirka je sama odgajila Mirjanu, a ni bolesnu majku nije zapostavila, iako je živela kilometrima daleko.

(old_image)
Foto: KURIR

Prepoznao ih komšija


"Juče su se vraćale s pijace. Gepek im je bio pun povrća i potrepština za kuću. Išle su da kupe baki sve što joj treba, i eto šta se dogodilo,"
dodaje komšija u neverici.

Momirka Samardžić i njena ćerka Mirjana kod sebe nisu imale lična dokumenta, pa policija još uvek zvanično nije potvrdila njihov identitet.

"Komšija iz sela ih je prepoznao," dodaje on.

Žene za primer

Meštani Tulara za Momirku i njenu ćerku Mirjanu imaju samo reči hvale.

"Momirka je penziju dočekala kao inspektor u beogradskoj policiji. Bila je skromna žena, sama je odgajila ćerku, koja je bila njen ponos," kaže komšija Zvonko Vučićević. Pokojna Mirjana, kako dodaje, paralelno je studirala dva fakulteta i uskoro je trebalo da diplomira.

Izvor: KURIR

Pogledajte još