"Forin polisi": Telefonski razgovor dokaz o napadu hemijskim oružjem

"Prošle srede, u satima posle stravičog napada hemijskim oružjem istočno od Damaska, zvaničnik sirijskog ministarstva odbrane vodio je paničan telefonski razgovor sa vođom jedinice za hemijsko oružje, tražeći odgovore o napadu nervnim gasom u kome je više od hiljadu ljudi poginulo", prenela je agencija AFP.

"Taj razgovor čula je američka obaveštajna služba", piše američki magazin, naglasivši da je "to glavni razlog zašto američki zvaničnici sada kažu da su sigurni da su napadi delo režima Bašara el Asada i zbog čega će američka vojska najverovatnije da napadne režim u narednih nekoliko dana".

Izveštaj je obelodanjen dok se SAD uveliko spremaju da napadnu Siriju, mada zapadne sile insistiraju na tome da njihov cilj nije promena režima već da žele da kazne Asadovu vladu zbog korišćenja hemijskog oružja protiv civila.

Režim u Damasku je obećao odbranu od svakog napada sa "iznenađujućim" merama, dok sirijski saveznici Rusija i Iran upozoravaju na strašne posledice vojne intervencije u Siriji.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.