Đoković: Rad na treninzima se sada isplaćuje!

"Prezadovoljan sam svojom koncentracijom, posebno jer nisam odigrao dobro u Montrealu i Sinsinatiju pred US Open, tako da sam dao sve od sebe u poslednjih deset dana na treninzima. Bio sam 100 odsto posvećen pripremi za US Open i to se sada isplaćuje. Bio je ovo dobar meč, sada moram da nastavim sa radom i hitam ka zacrtanom cilju", rekao je Đoković.

"Ohrabruju me rezultati iz poslednjih pet, šest godina u Njujorku. Pored Australijan opena, ovo je moj najuspešniji grend slem turnir. Poslednje tri godine sam igrao u polufinalu, volim da igram na ovim terenima, posebno na stadionu 'Artur Eš'. To je grend slem", rekao je Đoković.

"Svaki igrač pruža svoj maksimum na grend slem turnirima, jer svi žele velike trofeje. Ovo je poslednji takav turnir u sezoni i imam velika očekivanja. Nema razlike u pristupu, a dobri rezultati iz prethodnih godina mi daju razlog da budem optimista", dodao je Đoković.

Prvi teniser sveta najavio je da će u novembru igrati egzibicioni meč u Santjagu, u Čileu. On je pohvalio rezultate čileanskog tenisera Nikolasa Masua, koji je juče saopštio da završava karijeru.

"Nisam to znao... Poslednjih godina se mučio s povredama, ali bio je veoma uspešan teniser. Na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine osvojio je zlatne medalje u singlu i dublu, što nikome pre toga, na olimpijskim turnirima, nije pošlo za rukom. On je jedan od najboljih protivnika i veliki je borac. Ostavio je veliku zaostavštinu čileanskom sportu", rekao je Đoković.

"Ne znam s kim ću igrati na egzibicionom turniru u Čileu. Ako to bude Masu, biće to dobra prilika da ga vidim i da još jednom igramo. Meč će se igrati u novembru u Santjagu, prvi put idem tamo, veoma se radujem", dodao je srpski teniser.

Pogledajte još