Ružić: SPS sutra saopštava imena, u petak Skupština

On nije želo da kaže za Radio-televiziju Srbije da li jejedan od kandidata za ministra saobraćaja i da li je tražio to ministarsko mesto.

Umesto odgvora na pitanje, Ružić je rekao da će u stranci biti održane konsultacije o svim kandidatima i da postoji više kandidata za svaki resor.

Upitan zašto je odbio da bude ministar sporta, on je odgovorio da tako nešto nije mogao ni da odbije ni da prihvati, jer o tome nije bilo razgovara, ali je ocenio da bi upravljanje resorom otežala činjenica pošto je on "deklarisani Partizanovac".

"Postoji plejada drugih koji bi mogli da obavaljaju tu funkciju, to je jedno od najavažnijih mesta u svakoj vladi, pa i premijera Ivice Dačića"
, istakao je on.

Na pitanje da li je jedan od kandidata za ministra sporta sadašnji državni sekretar Nenad Borovčanin, Ružić je kazao da on dobro radi osvoj posao.

Ružić je potvrdio i da je mesto ministra kulture ponđeno direktoru Beogradske filharmonije Ivanu Tasovcu, ali da je veći problem mala izdvajanja za kulutru.

"Budžet za kulturu je toliko mali da bi Ivan Tasovac tu malo šta mogao da uradi na polju kulutre i informisanja", rekao je Ružić.

Predsednik Izvršnog odbora SPS-a danas je u izjavi televiziji "Pink" demantovao pisanje medija da je spremao puč stranci.

"Da, to mi je životna želja, srednje ime da pravim puč. Pa naravno da to nije tačno"
, kazao je Ružić.

Izvor: Beta

Pogledajte još