Uhapšena dvojica srpskih penzionera zbog dilovanja ilegalnog leka u Kanadi

Oni su optuženi za posedovanje sa namerom stavljanja u promet i promet opojnih supstanci. Pored toga, njima preti i novčana kazna od 5.000 kanadskih dolara.

Lokalna policija kaže da ovo nije bila najveća zaplena ovog leka koji se više ne proizvodi u Kanadi, ali da je jedna od većih.

"Imali smo nešto malo veću zaplenu u prošlosti. Ali ono što bi u ovom konkretmnom slučaju trebalo da zabrine zajednicu jeste količina "Oksikodona" koji je i dalje u opticaju i kojeg je i dalje moguće uneti u naš grad i na kraju mu naći kupce na ulici
", kaže Kris Adams, portparol policije Tander Beja.

Adams navodi da policija i dalje nije sigurna odakle potiče ovaj "Oksikodon", da li je prokrijumčaren preko okeana ili odnegde drugde.

"Svaka od opvih zaplena je značajna jer poremeti promet ove droge. Da li će ga eliminisati? Neće. Dokle god ima potražnje, dokle god su ljudi spremni da plaćaju velike sume novca za ovakve vrste lekova koji razvijaju zavosnost, droge će biti. U ovom slučaju imamo ljude srpske nacionalnosti koji su očigledno želeli da zaradi novac na ovaj način"
, rekao je Adams, koji nije mogao da kaže koliko dugo su Radić i Vuksanović bili u Kanadi, ali da verovatno njihove veze nisu ograničene samo na Tander Bej.

Izvor: Blic

Pogledajte još