Uhapšen vođa „Zabranjenih“: Motkom polomio lobanju čoveku!

On se tereti da je nesrećnog čoveka prebio motkom ispred kafića u beogradskom naselju Železnik, nakon čega je polupao telefonsku govornicu i udaljio se na biciklu.

Jugoslav niti ima dosije niti je registrovan kao pripadnik neke navijačke grupe. On je meštanin Železnika koji je u ponedeljak uveče sedeo u kafiću sa četvoricom prijatelja. Oni su zadirkivali grupicu klinaca iz kraja koji su bili u blizini i dobacivali im šaleći se sa njima. Jedan od maloletnika je, međutim, mobilnim pozvao Kostića, koji se ubrzo pojavio na biciklu. Kostić je prišao čoveku i udarajući ga motkom oborio ga na zemlju, a jednom od Jugoslavovih prijatelja naneo je lakše povrede. Potom je polupao govornicu i otišao“, kaže naš izvor blizak istrazi.

Nesrećni čovek je u teškom stanju završio u bolnici, a Kostiću su lisice na ruke stavljene juče oko 11 sati. On će danas biti priveden istražnom sudiji Višeg suda i tužilac će, kako nezvanično saznajemo, najverovatnije delo okvalifikovati kao pokušaj ubistva.

Uhapšen je samo zato što je Alen Kostić! Nije istina da je ikoga prebio! Potukli su se lokalni pijanci i deca iz Železnika i kako ga svi znaju u tom kraju, maloletnici su ga pozvali. Nikoga on nije tukao, već je razdvajao te dve grupe i sad ispada jedini on kriv. Taj čovek je čak prijatelj njegov oca, tako da će se dokazati da to nije tačno, kao što je slučaj sa mnogim optužbama odranije“, kažu Kostićevi prijatelji.

(old_image)

Kostić je poslednji put privođen u septembru prošle godine zbog napada na službeno lice na otvaranju svog kafića u Železniku, kada je policija došla zbog glasne muzike. Tada je tvrdio da je policajac njega tukao. Istraga o pomenutom napadu još uvek nije okončana. Da li se i novi incident dogodio u tom ili nekom drugom kafiću, juče nismo uspeli da saznamo.

Kostić, nekada vođa navijačke grupe „Saut femili“, koja čini veći deo kasnije formirane Partizanove frakcije „Zabranjeni“, pored brojnih krivičnih prijava i danas je neosuđivano lice. „Insajder” je svojevremeno objavio da je policija protiv Kostića do 2006, kada je imao 20 godina, podnela 14 prijava za teška krivična dela poput nasilničkog ponašanja i nanošenja teških povreda, ali da nijedna nije okončana presudom. Iz suda su bezbroj prekida postupaka objasnili time „da lice nisu mogli naći na adresi na kojoj je prijavljeno”. Sličan broj prijava podnet je od 2006. do danas, ali se u ovom trenutku pred sudovima u Beogradu protiv njega vode svega četiri postupka, od kojih nijedan nije okončan, osim slučaja utakmice u Subotici, za šta je krajem januara ove godine oslobođen.

Izvor: Alo!

Pogledajte još