Zvezda počela pripreme bez stranaca, stiže Đorđević

BEOGRAD, 17. juna 2009. (Beta) - Fudbaleri Crvene zvezde počeli su na Marakani pripreme za novu sezone bez Avala Isaha, Abubakara Oumarua, Bernarda Parkera i Ognjena Koromana, dok će se u redove "crveno-belih" uskoro vratiti odbrambeni fudbaler Slavoljub Đorđević.

Novi šef stručnog štaba Vladimir Petrović Pižon na prvom treningu mogao je da računa na 26 igrača, uključujući i prva dva pojačanja u prelaznom roku Nemanju Obrića, koji je došao iz mađarskog Kapošvara i Dejana Lekića, bivšeg člana Zemuna.

Na prvu "prozivku" na "Marakanu" došli su i Nemanja Cvetković i Darko Karadžić, koji će biti na probi u Zvezdi. U klub se vratio i Igor Burzanović, koji je prethodnih šest meseci proveo na pozajmici u podgoričkoj Budućnosti.

Novinarima je na "Marakani" potvrđeno i da bi štoper Slavoljub Đorđević uskoro trebalo da potpiše ugovor, pošto je trenutno slobodan igrač. On je u Zvezdi igrao od 2003. do 2005, a prošle sezone bio je član austrijskog Rajndorfa.

"Ovo nije kraj dolazaka i odlazaka, prelazni rok traje do 1. avgusta, tako da ćemo u hodu videti šta nam fali u ekipi. Imamo u timu nekoliko omladinaca i igrača na probi. Što se tiče stranaca, oni su dobili nešto duži odmor, a uprava kluba će razgovarati sa njima da se vidi ko ide, a ko ostaje", objasnio je Pižon.

Trener "crveno-belih" najavio je da će ekipa prvi deo priprema odraditi u Beogradu, nakon čega će se preseliti u Ivanjicu.

"Narednih deset dana radićemo ovde, a onda idemo u Ivanjicu. Na početku nas čeka rad na fizičkoj spremi, a zatim i na taktičko-tehničkim stvarima. U Ivanjici ćemo odigrati tri

prijateljske utakmice, ali još nismo dogovorili protivnike", rekao je Petrović.

On je dodao i da je još rano govoriti o tome ko će naslediti Nenada Milijaša u ulozi kapitena.

Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić ocenio je na početku priprema da je najvažnije što se svima u klubu "vratio osmeh na lice", posle loše sezone u kojoj je klub osvojio treće mesto u prvenstvu i imao dve izborne skupštine.

"Počelo je sa osmehom na licima svih i sa dobrom atmosferom u svlačionici. Treće mesto osvojeno u prošlom prvenstvu je neuspeh, ali to smo ostavili iza nas. Svi imamo veliku želju, a ova ekipa poseduje i veliki potencijal", rekao je Lukić.

On je naveo da je juče razgovarao sa Ognjenom Koromanom, koji bi sutra trebalo da otputuje na pregovore sa jednim ruskim klubom.

"Juče sam razgovarao sa njim i on najverovatnije odlazi. Logično je da igrač koji je na zalasku karijere želi da napravi još jedan dobar ugovor", rekao je Lukić i dodao da će u narednom periodu biti još nekoliko "osveženja" u igračkom kadru Crvene zvezde.

Lukić je izjavio i da uskoro očekuje rešenje spora sa odlazećim sportskim direktorom Ilijom Ivićem, kome je pristao da mu Zvezda isplati nešto manje novca nego što mu duguje, a na toj funkciji zameniće ga Ivan Adžić.

Prvi čovek Crvene zvezde na kraju razgovora sa novinarima ocenio je da će naredno prvenstvo Srbije biti veoma neizvesno.


"Nije samo Partizan naš rival, tu su Vojvodina i Javor i svi ostali prvoligaški timovi. Očekujem ravnopravnu trku, nikome nije zagarantovana titula", zaključio je Lukić.

Prvu takmičarsku utakmicu u novoj sezoni "crveno-beli" imaće 16. jula u drugom kolu kvalifikacija za UEFA Evropa ligu.

Pogledajte još