Nezadovoljni Jovičić traži ostavku Dragana Đurića

"Ja sam svoje nezadovoljstvo iskazao na Sekretarijatu kluba i to ne zbog transfera Aleksandra Mitrovića, već načinom rada u klubu, radom predsednika i činjenicom da se Đurić bavi menadžerskim poslovima, što nije njegov posao", rekao je Jovičić novinarima na aerodromu Nikola Tesla, uoči polaska u švajcarski Tun.

Jovičić je dodao da je predložio rešenje situacije sa Mitrovićem, odnosno da se taj igrač ne proda Anderlehtu, tako što će predsednik, potpredsednici i članovi UO doneti novac u klub.

"Imao sam još dva velika razloga za ostavku, jer je predsednik neovlašćeno išao da razgovara o transferu Mitrovića i drugo što me niko nije obavestio o sastanku u Vladi, kome je prisustvovala delegacija Sportskog društva. Zatražio sam Đurićevu ostavku i da se imenuje (potpredsednik) Branko Ružić da vodi klub do vanredne Skupštine", rekao je on.

Na konstataciju novinara da Ružić kao političar ne može da bude na čelu kluba, on je upitao "a šta ćemo onda sa Zvezdom" i dodao da je potpuno svejedno ko će biti na čelu kluba do vanredne Skupštine.

Jovičić je dodao i da ima normalan odnos sa predsednikom Đurićem.

"Ja sam neko ko ima potpuni integritet. Nikome nisam dužan i ne radim nikome iza leđa. Ja samo govorim o Partizanu, kada neko izgubi autoritet da vodi klub, trebalo bi da dođe neko drugi. To je moj stav", rekao je on.

Na pitanje ako je nezadovoljan, zašto nije podneo ostavku na članstvo u UO kluba, Jovičić je uzvrstio pitanjem "a ko će da zastupa moje stavove ako ja nisam tu".

Upitan da li je moguće očekivati da se Tomislav Karadžić vrati u Partizan, Jovičić je rekao da je on i dalje aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Srbije i da je najpotrebniji na tom mestu.

"Mislim da bi to u ovom momentu bilo ispod njegovog nivoa. Karadžić je jedan od najjačih sportskih ljudi u ovoj zemlji i mislim da je najpotrebniji tamo gde je sada", rekao je Jovičić.

Fudbaleri Partizana sutra od 20 sati igraju u Švajcarskoj protiv Tuna, revanš utakmicu plej-ofa za Ligu Evropa. U prvoj utakmici, prošlog četvrtka u Beogradu, crno-beli su pobedili sa 1:0.

Beta

Pogledajte još