Dijagnostifikovan mu "sindrom hroničnog kašnjenja"

Danbar je uvek kasnio u školu i na fudbalske utakmice, a čak i kad je bio na godišnjem odmoru - dolazio bi na dogovore s prijateljima prekasno.

Izgubio je nekoliko poslova zbog toga, mnoge su ga devojke satima čekale
da se pojavi na prvom sastanku, a zakasnio je i na par sahrana.

Nedavno je 57-godišnjak iz Škotske odlučio da pogledata film u bioskopu. Imajući na umu svoj problem, 11 sati unapred je počeo planirati svoj izlazak kako bi stigao na vreme. Međutim, ipak je uspeo da i u ovom slučaju zakasni 20 minuta.

Napokon je odlučio pitati lekara da li ima možda on odgovor na enigmu koja ga prati od detinjstva. Nakon što je pola sata zakasnio na sastanak s doktorom, prošao je brojne testove koji su stručnjake naveli na zaključak da je reč o mentalnom poremećaju koji pogađa isti deo mozga kao i poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje, poznatiji pod engleskom skraćenicom ADHD.

Taj poremećaj, koji je nažalost neizlečiv, sprečava Danbara da valjano proceni koliko dugo nešto traje.

"Ponekad me to veoma deprimira. Veoma mi je pomoglo saznanje da je reč o medicinskom problemu", rekao je Džim Danbar za The Evening Telegraph.

"Razlog zašto sam izašao u javnost sa svojim slučajem jeste taj što sigurno još negde postoje ljudi kao ja koji još ne znaju da kašnjenje nije njihova krivica".

Iako mu je dijagnostifikovan "sindrom kroničnog kašnjenja", Danbaru porodica i dalje ne veruje da on ne kasni uvek svojom krivicom.

(Izvor: Index.hr)

Pogledajte još