Jasni Šekarić Ministarstvo sporta?

Osvajačica pet medalja na Olimpijskim igrama biće glavni protivkandidat bivšem bokseru Nenadu Borovčaninu, o kom se već pisalo kao mogućem rešenju za fotelju u Nemanjinoj 11, piše "Danas".

Prema najavama predsednika Izvršnog odbora SPS Branka Ružića, ta stranka, odnosno premijer Srbije i lider SPS Ivica Dačić, danas bi trebalo da saopšte imena svojih kandidata za ministre, a da bi Skupština Srbije sutra u 15 časova trebalo da počne raspravu o novim članovima vlade.

Da bi Šekarićeva, ali i Borovčanin, bili dobro rešenje smatra i najbolja rukometašica sveta svih vremena Svetlana Kitić, nekada narodna poslanica SPS, istovremeno demantujući da je sa njom uopšte razgovarano o ministarskoj funkciji.

"Niko mi nije ponudio da budem ministarka, ali i da jeste, odbila bih. Imam dovoljno svojih obaveza da bih imala snage za tako važnu ulogu. Bilo bi dobro za sport da Ministarstvo preuzmu Šekarićeva ili Borovčanin jer su oni jake i sposobne ličnosti. Međutim, ko god da preuzme Ministarstvo mora da poznaje problematiku, da bude spreman da se uhvati ukoštac s ogromnim problemima i da počne da ih rešava", ističe Kitić.

Prema njenim rečima, budući predvodnik ministarstva, osim poznavanja problematike, mora da okupi oko sebe ekonomske stručnjake kako bi se pronašao neophodan novac za sport i "krpljenje rupa".

"Nije važno da li će u fotelji biti žena ili muškarac, što me mnogi pitaju, već da to bude kvalitetna osoba. Ako je osoba stručna, nije važan pol, ali ni stranačka pripadnost"
, zaključuje Svetlana Kitić.

Osim ministra za sport i omladinu Dačić treba da otkrije ko će biti kandidati za ministre saobraćaja, kulture i prosvete.

Branko Ružić juče nije želeo da kaže da li je jedan od kandidata za ministra saobraćaja i da li je tražio to ministarsko mesto. Osim njega kao kandidat za tu poziciju pominjao se i Aleksandar Antić, predsednik Skupštine Beograda, a dok ne da ostavku na tu poziciju ne treba otpisivati ni mogućnost, mada malo verovatnu da i sadašnji ministar Milutin Mrkonjić ostane na toj funkciji.

Kada je reč o time ko će voditi Ministarstvo prosvete umesto Žarka Obradovića, u javnosti najčešće spominjana imena su profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu Tomislav Jovanović i potpredsednica SPS Dijana Vukomanović.

Dačić je rekao da se s Tasovcem dogovorio da bude predložen za novog ministra kulture i informisanja. - See more at: /pocetna/info/politika/Dacic-Tasovac-ce-biti-predlozen-za-ministra-kulture.a-196967.291.html#sthash.JAkBf3Xg.dpuf
premijer i lider SPS-a Ivica Dačić.

Premijer Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je večeras da se s Ivanom Tasovcem, direktorom Beogradske filharmonije, dogovorio da bude predložen za novog ministra kulture i informisanja.

(Izvor: Danas)

Pogledajte još