HIT: Fluorescentne tetovaže belim mastilom

Uprkos činjenici da ih mnogi stručni ljudi osporavaju, tetovažama ne samo da nije odzvonilo, već su tokom poslednje decenije doživele renesansu. Estetski momenat, barem zasad, odnosi prevagu nad zdravljem, a majstori tetovaža čine sve da ne ostanu bez posla i smišljaju nove metode oslikavanja kože.

Dok su muškarci ostali verni tradicionalnom ukrašavanju kože tamnim mastilom, žene su se okrenule novim tetovažama, manje vidljivim, koje ne narušavaju ženstvenost. Jedna od novih vrsta tetoviranja obavlja se specijalnim mastilom, koje može da se vidi samo pod fluorescentnom lampom.

Pod normalnim svetlom ukrasi na koži gotovo su nevidljivi. Fluorescentne ili UV tetovaže češće su izbor mlađih osoba, koje često odlaze na rejv žurke ili u diskoteku, jer tada sve njihove boje, od bele do ljubičaste, dolaze do izražaja.

Specijalnim, visokokvalitetnim mastilom rade se i ženstvene tetovaže koje podsećaju na tragove ožiljaka na koži, samo, naravno, vođene veštom rukom tatu majstora.

One koje se rade belim mastilom mogu loše da odreaguje na sunčeve zrake, pa ih treba smestiti na onim delovima tela koji nisu toliko izloženi suncu - ispod ruku, na grudi...

Popularni simboli za tetovažu belim mastilom su zvezde, cveće, srca, spiralni i plemenski simboli, anđeoska krila.

Nešto ličnije su tetovaže sa imenom, inicijalima, simbolom horoskopskog znaka, datumom rođenja ili neke godišnjice. Ipak, najatraktivnije su one koje izgledaju kao da na koži imate deo čipke ili zavese.

Bele tetovaže su odličan način da izrazite svoje životne stavove, idelogiju ili neku mantru. Tetovaža se ne iscrtava prvo (kao što se to čini crnim mastilom) pa se tek onda popunjava, već se od početka kompletno radi belim mastilom, koje je gušće.

Izvor: Novosti

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.