Partizan i Vojvodina igraju za plasman u Ligu Evrope

Crno-beli gostuju u Švajcarskoj, gde protiv domaćeg Tuna brane gol prednosti iz prvog meča u Beogradu (1:0), dok će Vojvodina u Moldaviji protiv tamošnjeg Šerifa nastojati da pobedi, nakon remija prošlog četvrtka u Novom Sadu (1:1).

Vuk Rašović tvrdi da se Partizan neće opredeliti na čuvanje prednosti iz Beograda, već da će igrati otvoreno i pokušati da barem jednom zatrese protivničku mrežu.

"Čeka nas teška utakmica i rival koji ima ozbiljan mentalitet. Oni će pokušati što pre da anuliraju zaostatak iz Beograda, ali naša želja je Liga Evrope i ovo je sjajna prilika da se izborimo za još šest velikih evropskih utakmica", rekao je Rašović ističući da crno-beli "nemaju igrače, niti ekipu koja ume da se brani".

"Želimo da dođemo što pre do svoje igre i gola. To će biti naše opredeljenje u Švajcarskoj. Očekujem da će Tun vrebati naše greške, moramo da budemo uporniji od njih i pokažemo veću želju za pobedom", poručio je Rašović.

Marko Nikolić, s druge strane, naglašava da fudbaleri Vojvodine moraju da pokažu da znaju šta hoće, kako bi došli do grupne faze takmičenja.

"Preostalo je samo 90 minuta tokom kojih ćemo pokušati da ostvarimo ono u šta niko nije verovao i o čemu niko nije želeo ni da priča, a to je plasman u grupnu fazu Lige Evrope, što je zaista pravi podvig. Znamo da moramo da postignemo gol i na taj način i pripremamo utakmicu. Situacija pred revanš sa Šerifom je slična onoj u kojoj smo bili pred drugi meč sa turskom Bursom, s tim što smo u malo boljem položaju, jer je tada protivnik u Novom Sadu postigao dva gola", kazao je Nikolić.

On je dodao da su fudbaleri Vojvodine na treninzima redovno vežbali izvođenje penala, jer je, po njemu, vrlo realna opcija da se pitanje plasmana u Ligu Evrope odluči upravo sa bele tačke.

"Ponašanje igrača, posebno u poslednja dva-tri dana, daje mi za pravo da budem optimista i da verujem da možemo stići do rezultata kojim bi našim navijačima omogućili da u Novom Sadu tokom cele jeseni gledaju evropske utakmice", rekao je Nikolić.

Revanš utakmica baraža za Ligu Evrope između Šerifa i Vojvodine igra se večeras u Tiraspolju od 19 sati, dok se Tun i Partizan sastaju u Švajcarskoj sat kasnije, od 20 sati.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.