US OPEN: Petoro srpskih tenisera danas na terenu

Od 17 sati na terenu broj četiri Jelena Janković, 12. teniserka sveta, u drugom kolu igra protiv Ruskinje Alise Klejbanove, trenutno 363. na WTA listi.

Jankovićeva i Klejbanova su do sada igrale pet puta, a Ruskinja je pobedila u tri meča. Poslednji put igrale su 2010. godine na turniru u San Dijegu, kada je Klejbanova pobedila sa 2:0 (7:5, 6:2).

Jankovićeva bi tokom dana trebalo da igra i meč prvog kola u konkurenciji dublova u paru s Mirjanom Lučić Baroni iz Hrvatske. One su postavljene za 15. nosioce, a njihove protivnice biće Ukrajinka Irina Burjačok i Italijanka Karin Knap.

Taj meč je četvrti na programu terena broj 15.

Posle meča Janković-Klejbanova, na terenu broj četiri igra se meč drugog kola između 18. nosioca Janka Tipsarevića i Izraelca Dudija Sele, 77. tenisera sveta. Oni su do sada igrali tri meča, i u svakom je pobedio srpski teniser. Poslednji put igrali su ove godine, na Mastersu u Majamiju, kada je Tipsarević pobedio sa 2:0 (6:2, 6:4).

Posle Tipsarevića na isti teren izlazi Bojana Jovanovski, koja u drugom kolu igra protiv sedmog nosioca, Čehinje Petre Kvitove. To će biti prvi međusobni meč 58. i 10. teniserke sveta.

Ana Ivanović, 13. nosilac, igra u drugom kolu protiv 214. teniserke sveta Aleksandre Dulgeru iz Rumunije, i to će biti njihov prvi međusobni duel. Meč je drugi na programu terena Grendstend.

Takmičenje na Ju Es openu počinju u dublu Nenad Zimonjić i Francuz Žilijen Beneto. Postavljeni su za sedme nosioce, a njihovi protivnici su Tomaž Bednarek iz Poljske i Slovak Lukaš Lacko.

Beta

Pogledajte još