Odbojkašice Srbije pobedile SAD

To je prva pobeda odbojkašica Srbije na Finalnom turniru, pošto su juče izgubile od Kine sa 1:3.

Šampionke Evrope su do pobede protiv aktuelnih pobednica Gran prija došle za sat i 42 minuta igre.

Najefikasnija u ekipi Srbije bila je Jovana Brakočević sa 22 poena, dok je Brankica Mihajlović postigla 20 poena.

U ekipi SAD Marfi Keli bila je najefikasnija sa 23 poena.

U trećem kolu, sutra od 12.10, Srbija igra protiv domaće selekcije Japana, a igraju se još mečevi Kina-SAD i Brazil-Italija.

"Zadovoljan sam pobedom protiv jake ekipe kakva je selekcija SAD. Takođe, zadovoljan sam jer smo igrali veoma dobro, posle jučerašnjeg poraza od Kine, kada igra nije bila na nivou. Bilo je nešto teže pripremiti ekipu za još jednog jakog protivnika, ali obavili smo dobar posao", rekao je selektor Srbije Zoran Terzić.

Kapiten Srbije Maja Ognjenović rekla je da je dobar servis doneo pobedu njenom timu.

"Oba tima su igrala dobro. Mislim da bismo trebale da budemo ponosne na našu igru, posebno posle jučerašnje loše utakmice. Nije bilo lako vratiti dobro raspoloženje u ekipu. Igrale smo dobro, posebno prilikom servisa i znale smo da će nam to olakšati posao. To je jedan od glavnih razloga naše pobede", rekla je Ognjenovićeva.

Odbojkašica Srbije Brankica Mihajlović ocenila je da je njen tim pokazao da može da igra protiv najboljih svetskih ekipa.

"Srećna sam zbog pobede, pogotovo posle jučerašnjeg poraza. Ovo je veoma važna pobeda. Pokazali smo da možemo da se borimo protiv najboljih ekipa i nadam se da ćemo tako nastaviti", rekla je Mihajlovićeva.

Beta

Pogledajte još