Ružić ministar bez portfelja zadužen za EU?

Kako "Novosti" saznaju, u toku su posledenje konsultacije u vrhu SPS oko upražnjenih ministarskih mesta u rekonstruisanoj vladi. Prema našim saznajima, najozbiljniji kandidati za ministra prosvete, uz profesora Tomislava Jovanovića, koga predlaže Žarko Obradović, su i prof. dr Vladan Kutlešić, bivši potpredsednik vlade i savetnik Slobodana Miloševića, i Milan Jovanović, nekadašnji predsednik Političkog saveta SPS, koji predaje na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Navodno, za sada je najbliži preuzimanju resora Kutlešić, pošto Milan Jovanović nije pokazao veliko interesovanje zbog ličnih i profesionalnih razloga.

Naši izvori prenose da su glavni kandidati za resor saobraćaja član Predsedništva Aleksandar Antić, koji još nije prihvatio kandidaturu zbog vođenja Skupštine grada Beograda, a još se pregovara i sa nestranačkim ekspertom - Stanislavom Stašom Jovanovićem, koji je doktorirao u ovoj oblasti u Holandiji.

Prema našim informacijama, još nije potpuno isključeno da čak i Milutin Mrkonjić ostane na poziciji u Nemanjinoj i on još nije zvanično predao svoju ostavku.

Prema našim informacijama, pregovara se i da se Branko Ružić imenuje za ministra bez portfelja koji bi bio zadužen za EU. Ako bi on prešao u Nemanjinu 11, socijalisti razmatraju opciju da ga na mestu šefa poslaničke grupe zamene Dijana Vukomanović, Đorđe Milićević ili Stefana Miladinović.

Izvor: Novosti

Pogledajte još