Opsežne bezbednosne mere za meč sa Hrvatskom

Predstavnici FSS juče su održali sastanak sa predstavnicima policije i Bezbednosno-informativne agencije (BIA), a prisustvovali su i komesar za bezbednost FK Crvena zvezda i članovi privatne agencije koja će biti angažovana na ovoj utakmici.

"Poseban akcenat je usmeren na rad sa navijačima i njihovo potpuno informisanje sa bezbedonosnim i drugim merama koje su definisane Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama"
, navodi se na sajtu FSS.

Kao što je bio slučja i u martu ove godine, prilikom duela u Zagrebu, ni u Beogradu 6. septembra neće biti gostujućih navijača, što je posledica dogovora dva saveza.

Kako se ističe, oko stadiona Crvene zvezde biće postavljena bezbedonosna ograda na kojoj će biti sedam prolaza, a biće vršena kontrola posedovanja ulaznica.

Navijači će moći da se slobodno kreću u "prstenu" unutar ograde i stadiona. Navijači koji budu išli na zapadnu tribinu, moći će da koriste prolaze na istočnoj strani, kako bi se izbegla gužva.

Kapija stadiona Crvene zvezde biće otvorene u 18, a prilazi ulazima na kojima će se vršiti kontrola posebno su dizajnirani.

Kontrolu ulaznica i pregled navijača vršiće redarska služba, uz korišćenje elektronskih čitača. Ističe se da lice koje odbije kontrolu ili pregled redarske službe neće moći da uđe na stadion.

U skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, pravo ulaska u stadion imaju lica koja poseduju ulaznice i lične karte, dok lica mlađa od 16 godina mogu da uđu uz pratnju roditelja ili staratelja.

Svako ko svojim ponašanjem ili stanjem ukazuje da može da izazovi bilo koji vid nasilja neće biti pušten na stadion. Ista mera biće primenjena prema osobama kojima su pravosudni organi izrekli zabranu prisustvovanja sportskim priredbama.

Takođe, na ogradi oko terena neće moći da se kače transparente koji mogu da ometaju rad redara i službenih lica.

Utakmica A grupe kvalifikacija za Mundijal između Srbije i Hrvatske igra se 6. septembra na stadionu Crvene zvezde od 20.45.

(Tanjug)

Pogledajte još