Obradović ne odustaje: Partija me nije zaštitila, ostao sam gotovo sam

Njegova ostavka prihvaćena je, kako kaže, iako je prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić nije ni tražio.

Obradović je u intervjuu za beogradski "Nedeljnik" kazao da samo premijer i predsednik SPS Ivica Dačić zna zašto je prihvatio njegovu ostavku.

"Nisam ljut niti razočaran u Dačića, ali jedino Dačić zna zašto je odlučio da prihvati moju ostavku. Vučić mi je dva puta rekao da nije tražio moj odlazak", rekao je ministar u ostavci.

Prema njegovim rečima, u SPS-u će se još razgovarati zbog čega ga partija nije zaštitila od iskonstruisane afere sa malom maturom kada su ukradeni testovi koje su osmaci polagali.

"Ne mogu a da ne primetim da sam zbog iskonstruisane afere male mature, tokom dvomesečne mučne kampanje protiv mene - ostao gotovo sam...Odmah se videlo da taj slučaj nije stručno pitanje, nego da ima političku dimenziju. Partija je bila jedina koja je morala da odgovori na te neosnovane političke napade. Nisam od svoje partije u dovoljnoj meri branjen i zaštićen od nečega za šta nisam kriv", rekao je Obradović.

Odlazeći ministar je kazao da ostavlja "prilično uređenu prosvetu"
, za razliku od onoga što je zatekao.

"Osećam se rasterećeno, pošto sam iza sebe ostavio pet i po teških godina vodeći resor u kojem je bilo mnogo posla, pritisaka, izazova, montiranih afera. Uvek može bolje, ali uspešno sam obavljao svoj posao, odgovorio brojnim izazovima, a nikoga u državi nije zabolela glava zbog funkcionisanja prosvetnog sistema", rekao je Obradović i kazao da neće biti poslanik ni Dačićev savetnik.

(Izvor: Beta, Nedeljnik via B92)

Pogledajte još