Preporuke Ministarstva građanima Srbije koji su u Izraelu

Kako je Ministarstvo saopštilo, građanima Srbije se preporučuje i da "ne odlaze u oblasti udaljene od njihovog prebivališta, kao i da se blagovremeno informišu o skloništima u neposrednoj blizini mesta boravka".

"Savetujemo građane Srbije da sa sobom nose lična dokumenta, uključujući i putne isprave, kao i izvesnu količinu gotovine za potrebe transporta u slučajevima hitne evakuacije"
, navodi se na sajtu Ministarstva.

Ukazuje se da "izraelski centar civilne zaštite, obezbeđuje pakete za ličnu zaštitu samo izraelskim drzavljanima i licima kojima je odobreno stalno nastanjenje u Izraelu" i da ambasada Srbije u toj zemlji "ne poseduje pakete za ličnu zaštitu i nije u mogućnosti da ih obezbedi".

"Građani koji to žele, gas maske mogu da nabave posredstvom kompanija koje se bave njihovom distribucijom", navodi Ministarstvo.

Ambasada će, dodaje se, biti "dostupna građanima Srbije 24 sata na telefon +972 3 604 55 35 i nastojaće da ih posredstvom internet sajta www.telaviv.mfa.gov.rs blagovremeno obaveštava o bezbednosnim aspektima boravka u Izraelu".

Građanima Srbije se preporučuje da se "upoznaju sa opštim preporukama o putovanju i boravku u Izraelu, koje se nalaze na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije" i da se pridržavaju uputstava izraelske Komande za civilnu zaštitu (Home Front Command).

Izvor: Beta

Pogledajte još