Tun deklasirao očajni Partizan

Šampion Srbije, međutim, još ima male šanse da zaigra u Ligi Evropa, pošto će Evropska fudbalska unija (UEFA) sutra žrebom odlučiti ko će od 30 poraženih ekipa nastupiti umesto suspendovanog Fenerbahčea.

Crno-beli su u prvom meču slavili sa 1:0, ali večeras su imali slab nastup. Aleksandar Mitrović je postigao gol koji je poništen zbog ofsajda, a Partizanu u završnici prvog poluvremena nije dosuđen penal.

Golove su postigli Kristijan Šnojvli u 15, zatim njegov brat Marko Šnojvli u 48. i Luka Zufi u 76. minutu.

Oko 1.000 navijača Partizana dočekali su kraj meča skandiranjem "uprava napolje".

Jedan deo gostujućih navijača izazvao je trominutni prekid u prvom poluvremenu. Oni su se približili simpatizerima domaćih, oteli im nekoliko zastava, a onda zapalili baklje i ubacili ih u teren, zbog čega je sudija prekinuo utakmicu na kratko.

Partizan je večeras bio neubedljiv, a protiv petoplasirane ekipe iz prvenstva Švajcarske prošle sezone držao se samo 15 minuta. Crno-beli su sva tri gola primili nakon loše reakcije odbrane, ali i da se to nije desilo vezni red je pokazao nemoć.

Kada je Tun postigao gol, kao da je uvideo da može još i nakon toga je bio opasan u svakom napadu.

Tun je poveo kada je Marko Šnojvil jednu dugačku loptu u šesnaestercu glavom dodao svom bratu Kristijanu, a Saša Marković je loše skočio i nije dobro procenio let lopte, tako da napadaču Tuna nije bilo teško da savlada Vladimira Stojkovića.

Tun je imao još tri jako dobre šanse da povisi prednost, uključujući i jednu prečku, ali nije bio precizan.

Mitrović je u 25. minutu stavio loptu u mrežu, ali sudija je pokazao ofsajd, iako je situacija bila sporna. Crno-beli su mogli da postignu gol, pošto je Solmoni igrao rukom u padu u svom šesnaestercu, ali sudija nije ništa svirao.

Marko Šnojvil se u 48. minutu upisao u strelce i tako naodknadio za prethodne promašaje. On je osvojio jednu dugačku loptu u duelu sa Vojislavom Stankovićem, koji je u trku samo pao, i nije mu bilo teško da iz kaznenog prostora savlada Stojkovića.

Partizan je nemoć u napadu pokazao u 73. minutu, kada je Filip Malbašić ostao sam ispred golmana Gijoma Fevra, ali nije uspeo da ga savlada ni sa oko tri metra.

"Tačku na i" stavio je u 76. minutu Zufi golom sa oko 20 metara.

A Partizan je meč završio uz poniženje, pošto je u 90. Minute Nikola Aksentijević dobio crveni karton. Šestostruki uzastopni šampion postigao je tako tri gola u Ligi Evropa ove sezone, a dobio je četiri crvena kartona.

Pogledajte još