Šefovi policije u Valjevu godinama od dilera primali 1.500 evra mesečno

"Za po 1.500 evra mesečno, već sedam godina, dileri su od šefa Odseka dobijali informacije kada ih policija istražuje i kada njihove mobilne telefone prisluškuje policija," kaže izvor „Blica“.

Naš sagovornik otkriva da je postojao dogovor da se ne hapse dileri pod „zaštitom“ Subotića i Ćulafića, a na volšeban način zatvarane su istrage o trgovcima narkoticima koji su za to plaćali dvojicu policajaca.

"Policajce koji su ipak nastavljali istrage, ali su rapoređivani na druga radna mesta," navodi naš sagovornik.

Veljović: Nastavljamo

Direktor srpske policije Milorad Veljović izjavio je da ova hapšenja nisu kraj obračuna protiv korumpiranih policajaca. On je naveo da policija mora biti primer u borbi protiv kriminala i korupcije. Veljović je dodao da će uspešnost u borbi protiv kriminala i korupcije biti povod za kadrovske promene.

Đajić: Početak

Načelnik valjevske policije Predrag Đajić je rekao da ne može detaljnije da govori o hapšenju, pošto „priča nije zaokružena”.

U MUP-u imaju transkripte razgovora trojice dilera sa Subotićem, kao i njihove pisane izjave, po kojima ga terete da ih je za novac obaveštavao o akcijama policije.

Dvojica valjevskih policajaca su uhapšeni posle prijave lokalnih dilera Gorana Đ, Nenada S. i izvesnog mladića poznatog pod nadimkom „Gušter“, koje su Subotić i Ćulafić uhapsili pre nekoliko godina zbog posedovanja narkotika. Uhapšen je, a zatim i osuđena supruga dilera Gorana Đ. kod koje je u februaru zaplenjeno 1.200 grama heroina. Zbog toga je hapšenje Subotića i Ćulafića izazvalo nezadovoljstvo među zaposlenima u SUP-u Valjevo.

Subotić i Ćulafić su i drogu zaplenjenu u raznim akcijama u Valjevu vraćali na tržište posredstvom „svojih“ dilera, a za kilogram heroina su uzimali 10.000 evra. Umesto droge u kese su stavljali paracetamol.

Subotić je u prvoj izjavi kolegama iz SUK-a negirao tvrdnje dilera, objašnjavajući da je reč o osobama koje je ranije hapsio i da ga za mito terete iz osvete.
Dejan Subotić

Državni sekretar MUP-a zadužen za unutrašnju kontrolu i međunarodnu saradnju Vladimir Božović objašnjava za „Blic“ da se akcija nastavlja.

"Ovo je samo vrh ledenog berga," dodaje Božović.

Kolege uhapšenih policajaca sumnjaju da je hapšenje podmetnuto i navode da su ove godine u Valjevu zabeležene rekordne zaplene. Za sedam meseci zaplenjeno je oko 30 kilograma raznih narkotika. Subotić i Ćulafić učestvovali su i u poslednjoj akciji kada je otkrivena laboratorija marihuane Nemanje T. (30) iz Zemuna.

Vraćen na posao

Milan Ćulafić je u žižu interesovanja dospeo krajem 2012. kada je osumnjičen da je u jednoj od racija na dilere, po tvrdnjama roditelja, pretukao maloletnika. Ćulafić je intervenisao zbog sumnje da grupa mladih kod diskoteke „Azuro” konzumira drogu, a prilikom legitimisanja jedan od njih ga je udario pesnicom, pa je inspektor pretukao maloletnika. Nakon tog incidenta, bio je udaljen sa posla, ali je posle žalbe vraćen u službu do okončanja postupka.

"Ćulafić je revnosan policajac koji je vodio brojne akcije hapšenja u kojima je zaplenjeno više kilograma narkotika. Verujem da će istraga razjasniti sve činjenice o njemu,"
ističe za „Blic” Nebojša Perović, Ćulaftićev advokat.

Treći čovek

Dejan Subotić je bio treći čovek u valjevskoj Policijskoj upravi. Njegovo hapšenje iznenadilo je valjevske policajce.

"Bio je izuzetan profesionalac, koji je završio Pravni fakultet. Šef Odseka postao je pre četiri godine nakon hapšenja grupe Milana Lazarevića kome se sudi u Specijalnom sudu," priča za „Blic“ jedan od policijskih inspektora.

Izvor: BLIC

Pogledajte još