Saša Ilić: Ovo je naša realnost!

"Mislim da je u ovom trenutku ovo naša realnost. Ne možete da dobijete ekipu koja je četvrta, peta u švajcarskom prvenstvu i koja nam je održala čas i zasluženo pobedila i prošla u Ligu Evrope", rekao je Ilić novinarima posle sinoćnje utakmice.

Partizan je u četvrtak uveče izgubio 3:0 od Tuna, koji je tako nadoknadio prednost crno-belih od 1:0 iz prvog meča u Beogradu.

Ilić je kazao da se neiskustvo u Evropi ne prašta.

"Neiskustvo se u Evropi ne prašta, izgleda kao da smo egal, ništa ne naprave ni oni ni mi, iz prve greške nam daju gol i sve se menja u njihovu korist. Sve šanse koje su napravili su bile iz naših grešaka. Gubili smo loptu na sredini terena... Igrali su na podlozi koja njima više odgovara, ali to nije alibi"
, kazao je Ilić.

"Ovoj ekipi Partizana je potrebna hrabrost, a to ide sa iskustvom. Mi kad damo gol kao da skinemo okove s nogu i krenemo da igramo kako treba, a imamo problem kad nam ekipa postigne gol, što se desilo i večeras", rekao je kapiten crno-belih.

On je dodao da postoje igrači koji će, kada ekipi ne ide dobro, preuzeti stvari u svoje ruke, ali da se u ekipi Partizana još nije pojavio takav igrač.

"Treba vremena, ova ekipa je relativno nova, puno igrača je otišlo, to je i jedan od razloga zašto smo ispali iz evropskih takmičenja. Drugi razlog je neiskustvo, imamo izuzetno malde igrače od kojih se odmah očekuje da budu nosioci, ali i njima treba vremena", rekao je Ilić.

"Nije prijatno, ni lako, ali fudbal je takav, moramo da se okrenemo našem prvenstvu. Partizanovi ciljevi su poznati, a su prvenstvo i Kup i moramo da damo maksumum da prevaziđemo probleme koje imamo i u nedelju da pobedimo Rad", rekao je Ilić.

Beta

Pogledajte još