Bjeković: Čeka nas cirkus od fudbalskog prvenstva!

"Odgovorno tvrdim da Karadžić nije uticao na rezultate Partizana nauštrb Zvezde i slično. To garantujem. Učestvovao sam u osvajanju 75 odsto titula Partizana, znam da ni za jednu, niti Karadžić niti bilo ko van kluba nije zaslužan", rekao je Bjeković za Novi magazin.

Prema njegovim rečima, nije dobro što se Karadžić povlači nakon pritisaka Crvene zvezde i još nekih klubova, a da i dalje ima podršku ljudi u Fudbalskom savezu.

"Znam da Karadžić ima stabilnu podršku delegata Skupštine i da bi, da je tražio da se glasa o poverenju predsedniku, glatko prošao. Očigledno je da je bio pod velikim pritiskom", rekao je Bjeković.

On je naveo da se jedan od najvećih skandala u srpskom fudbalu dogodio 2000. godine kada su navijači Crvene zvezde upali na teren svog stadiona tokom utakmice sa Partizanom i napali članove stručnog štaba, uprave Partizana i trojicu igrača crno-belih.

"Napravljen je užasan presedan, po propisanom redu poteza Zvezda je morala da bude kažnjena, teren suspendovan a Partizan da dobije utakmicu 3:0. Odlučeno je da se ta utakmica odigra, bili smo na sastanku kod pokojnog premijera đinđića i rečeno nam je da je u interesu svih da se igra... Mi tada nismo tražili smenu predsednika Miljana Miljanića, niti generalnog sekretara Bate Bulatovića, tada sive eminencije, a znali smo koliki su obojica zvezdaši", rekao je Bjeković.

Prema njegovim rečima, ukoliko se ovako nastavi u srpskom fudbalu Crvena zvezda "ne može da ne bude prva".

"Napraviće se praktično cirkus od ovog prvenstva, mislim da Zvezda jednostavno u ovom trenutku ne poseduje kvalitet. Mnogo su duboki koreni krize tamo i treba vremena da se sve ponovo postavi na svoje mesto. Za mene pričaju da sam najveći zvezdomrzac, što nije tačno. Zvezdu ne mrzim, ja sam samo želeo da budem bolji. Na silu se ne može ništa, a da se ne napravi cirkus", kazao je Bjeković.

Beta

Pogledajte još