MANIFESTACIJA 24 SATA ELEGANCIJE: Dolazi nam čuveni londonski pisac James Sherwood

Pre nego što je objavio svoje dve najpoznatije knjige (Savile Row: The Master Tailors of British Bespoke iThe Perfect Gentleman: The Pursuit of Timeless Elegance & Style in London) James Sherwood je dugo bio u u svetu mode, kontinuirano pratio trendove i iscrpno proučavao istoriju londonskog stila. Sedam godina je radio kao modni kritičar na BBS-ju, a osam godina je uređivao Louis Vuitton Guide to London.

Njegova posvećenost kulturi najprestižnije ulice u Londonu, Savile Row, poznatoj po neprikosnovenim majstorima krojačima i kućama elegancije, počela je 2007. godine kada je, na poziv prestižne manifestacije posvećene muškoj modi, „Pitti Uomo“ u Firenci, uređivao „The London Cut“: prvu veliku retrospektivnu izložbu britanskih odela po meri, koja je nakon toga putovala i Pariz i Tokio, a 2014. godine će gostovati u Vašingtonu.

Sherwood-ova knjiga „The Perfect Gentleman”, bićepredstavljenanaBelomDvoru, 06. septembra, nakon svečanog otvaranja „24 sata Elegacije“. Ova divna publikacija govori o pravim džentlmenima i njihovoj potrazi za savršenim detaljima i idealnom aksesoaru. Sastoji se od šest istorijskih poglavlja, od Regency perioda, pa sve do danas, koji opisuju reprezentativne britanske brendove, uključujući cipele po meri, nakit, košulje, kravate po meri, odela, parfeme, šešire i ljude koji su ih stvarali.U knjizi su izdvojeni i opisani modeli koje su nosili Vinston Čerčil, Keri Grant, Rasel Krou, Dejvid Bekam, kao i mnogobrojni svetski lideri. Ilustrovana je sa trista pedeset fotografija u boji.

Knjigu „Savile Row-The Master Tailors of British Bespoke”, James Sherwood će predstaviti na„ABSOLUT Luxury Salonu“, u partnerstvu sa časopisom The Economist, koji će biti održan 07. septembra u Grand Casinu Beograd. „ Savile Row“ је potpuno ilustrovana istorija muške elegancije i izrade odela po meri, koja su nastajala u оvoj maloj londonskoj ulici koja je postala svetski poznat brend generacijama unazad, okupljajući klijentelu istančanog ukusa i prefinjenog stila-od Holivudskih zvezda do kraljevske porodice. Ova knjiga slavi londonske istorijske kuće elegancije, ali i istražuje njihovu apsolutnu dominaciju u svetu muške mode i stila kroz čitav vek.

Nakon promocije, posetioci će moći da dođu do svog primerka knjiga, a biće upriličeno i potpisivanje tokom „Luxury Salona“.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.