Kolona duga 50 kilometara na srpsko-bugarskoj granici

Kako je Tanjugu danas izjavio vođa smene na graničnom prelazu Gradina Ćirilo Mijalkov, na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina nema nikakvih gužvi, ali je zato ogromna kolona sa bugarske strane.

Po pričama putnika, kolona vozila je ogromna i doseže čak do izlaza iz Sofije pa se na izlazak iz Bugarske čeka i do 10 sati", kazao je Ćirilov.

Sa srpske strane granice na izlaznoj strani gužvi nema pa se iz zemlje izlazi bez zadržavanja.

Ministarstvo saobraćaja Republike Bugarske izdalo je jutros saopštenju u kome poziva putnike da izbegavaju granični prelaz Kalotinu i da u Srbiju ulaze preko alternativnih prelaza Vrška Čuka, Strezimirovci i na drugim prelazima.

Na graničnom prelazu Horgoš na izlasku iz Srbije zadržavanja za putnička vozila su u proseku od tri do četiri sata, na Batrovcima se na izlasku čeka oko 90 minuta, a na Preševu od 30 do 60 minuta.

Zbog toga, umesto Graničnog prelaza Horgoš, vozačima se savetuje da koriste granične prelaze Kelebija ili Bački breg, gde je vreme zadržavanja do 30 minuta.

Pojačan je intenzitet saobraćaja i na autoputevima, pa zato kod Bubanj Potoka na naplatnoj stanici putnička vozila i sve ostale kategorije vozila čekaju u intervalima od 30 do 45 minuta za naplatu putarine.

Izvor: Tanjug via Novosti

Pogledajte još