Glavni pretres za Agrobanku u oktobru

U Specijalnom sududanas je završeno pripremno ročište, pa je tako glavni pretres zakazan je za 9, 10. i 11. oktobar.

Antonićev branilac advokat Goran Petronijević rekao je agenciji Beta da je Antonić na pripremnom ročištu rekao da se optužnica protiv njega zasniva na "prikrivanju pravih razloga za neprijateljsko preuzimanje Agrobanke".

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu 30. aprila protiv Dušana Antonića, članova IO banke Slavoljuba Korićanca i Bojana Zarića, direktora za korporativno bankarstvo Bobana Labovića i direktora sektora za upravljanje rizicima Vehba Papića.

Optuženi su Duško Sekulić, Dragomir Jovanović, Borka Filipović, Nenad Maričić i Snežana Paunović.

Optužnica tereti i Dragovana Milinkovića, Miloša Markovića, Duška Šunjarevića, Bratislava Mihajlovića, Branimira Uzelca, Suada Hasovića, Slobodana Ratkovića, Miloša Uzelca i Milana Antonića. Oni su optuženi kao odgovorna lica u privrednim društvima "Habit pharm", "Swiss farmacija", "Swiss intermedical", "Product trade finance", "Western style", "Mercury international", "Lutton", "Novi dani", "Ecolimb", "Headcommerce" i "Drina timber".

Svi oni su optuženi za krvično delo zloupotreba položaja odgovornog lica za koje je zaprećena maksimalna kazna zatvora do 10 godina. Za pomaganje u izvršenju krvičnog dela terete se i procenitelji Zvezdan Damjanović i Stojan Stojanov, koji su procenjivali vrednosti nekretnina na kojima su uspostavljene hipoteke.

Izvor: Beta

Pogledajte još