Dačić: Srbiji danas treba sve i odmah

Zato se među 11 novih članova Vlade nalazi više od polovine nestranačkih ličnosti“, rekao je Dačić.

On je poručio da Srbija ne sme da dozvoli da bude zemlja izneverenih očekivanja i propuštenih prilika, koja i dalje vodi bitke izgubljenih ratova i naglasio da Srbija mora da igra na pobedu.

Sednica parlamenta, na kojoj se raspravlja o novim članovima kabineta premijera Ivice Dačića, počela je danas nešto posle 15 sati reklamiranjem poslovnika, kako je navela opozicija, ili - opstruisanjem, kako je to nazvao predsednik Skupštine Nebojša Stefanović.

Pola sata pre početka sednice u parlament su pristigli novi i "stari" članovi Nemanjine 11.

Među prvima je u parlament ušao kandidat za ministra kulture i informisanja Ivan Tasovac, a nedugo potom i proslavljeni vaterpolista, a sada kandidat za ministra sporta Vanja Udovičić.

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, takođe, je došao u parlament, kao i premijer Ivica Dačić.

Iako su ministarstva finansija i privrede razdvojena izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima, kandidati za ministre u tim institucijama, Lazar Krstić i Saša Radulović zajedno su ušli u Dom Narodne skupštine.

I dojučerašnji poslanici, a sada kandidati za ministre Aleksandar Antić i Branko Ružić, došli su u zdanje na Trgu Nikole Pašića.

U Dom Narodne skupštine pola sata pre zakazanog početka sednice stigao je i doskorašnjih ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić, koji će se vratiti u skupštinske klupe.

Stigao je i Igor Mirović, koji će u rekonstruisanoj vladi biti ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave, kao i kandidat za ministra odbrane Aleksandar Rodić.

U parlament su stigli i kandidat za ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Tomislav Jovanović, kao i Aleksandar Vulin koji bi u rekonstruisanoj vladi trebao da bude ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju.
Dijana Vukomanović izabrana je danas za novog šefa poslaničke grupe socijalista umesto Branka Ružića.

Ona će biti jedina žena među šefovima poslaničkih grupa u parlamentu.

Izvor: Tanjug via Novosti

Pogledajte još