Nikolić: Trgovci organima sa Kosova moraju biti kažnjeni

Naš dug prema porodicama nestalih je da učinimo sve da pokušamo da pronađemo njihove nestale članove, ali i da nikada ne zaboravimo sve naše sunarodnike za koje se pretpostavlja da su izgubili živote kao žrtve monstruoznih trgovaca organima na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Nikolić je istakao da će Srbija nastaviti da "u saradnji s nadležnim međunarodnim institucijama, čini sve što može da bi se saznala puna istina, a odgovorni za podmukla kidnapovanja i ubistva budu adekvatno kažnjeni".

Ovo je posebno tužan dan za našu zemlju i njene građane jer nas podseća na teška vremena ratova i stradanja kroz koja je naš region nedavno prošao. Od 12.000 nestalih u ratnim dejstvima na prostoru bivše SFRJ, jednu trećinu čine Srbi, ali je od nacije i vere mnogo značajnije da se radi o nedužnim ljudima, ljudima o kojima se decenijama ništa ne zna", naveo je Nikolić.

Put ka evropskoj budućnosti balkanskih zemalja vodi preko međusobnog razumevanja i saradnje u ovakvim, zajedničkim neprijatnim i teškim pitanja koja moraju da se reše da bi se u potpunosti zatvorilo poglavlje istorije obeleženo sukobima i stradanjima, dodao je Nikolić.

Izvor: Beta

Pogledajte još