Rukometaši Srbije pobedili Farska Ostrva

BEOGRAD, 17. juna 2009. (Beta) - Rukometna reprezentacija Srbije savladala je u Zaječaru Farska Ostrva sa 39:20 (17:12), u devetom kolu takmičenja u kvalifikacionoj Grupi 2 za plasman na Evropsko prvenstvo u Austriji.

Srbija je pobedom u meča sa Farskim Ostrvima stigla na korak do Evropskog prvenstva, ali će morati da sačeka kraj kvalifikacija da bi osigurala plasman.

Kao što se i očekivalo, rukometaši Srbije nisu imali težak posao u Zaječaru. Protiv ekipe skromnog znanja igrali su dopadljivo, bolje u drugom nego u prvom poluvremenu.

Gosti sa Farskih Ostrva poslužili su selektoru Srbije Jovici Cvetkoviću da odmori iskusnije igrače i pruži šansu mlađima.

Srbija je povela sa 3:0, povećala na ubedljivih 6:1 u sedmom minutu, a zatim dozvolila protivniku da priđe na 11:8. Do kraja prvog dela igre, ipak je pojačala ritam i otišla na odmor sa 17:12.

U drugom poluvremenu rukometaši Srbije samo su povećavali razliku, te su na kraju meča imali prednost od 19 golova razlike (39:20).

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Marko Vujin sa šest golova.

Poslednji meč kvalifikacija Sbrija igra u gostima, sa Italijom u subotu 20. juna, u Trstu.

U Grupi 2 Rusija je već obezbedila plasman, a drugi učesnik EP biće odlučen između Srbije i Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina sutra igra na svom terenu protiv Rusije, a zatim se 20. juna sastaje u gostima sa Farskim Ostrvima.

Evropsko prvenstvo održaće se u januaru 2010. godine u Austriji.

Srbija: Stanić, Počuča, Stojanović 4, Šešum 4, Toskić 3, Nenadić 3, Rnić 3, Tubić 4, Đorđić 3, Vujin 6, Holpert 3, Vilovski 4, Kojić 1.

Farska Ostrva: Levi 11, Dam, R. Jensen 4, D. Kristijansen 3, I. Olsen 2, S. Jonsen 3, K.H Olsen 3, R.Jonsen 1, Johanes 3, Kragelsted 1.

Pogledajte još