Požarevac: Zapalio ljubavnicu pa sebe

Staniša M. (52) iz Ravništa kod Kučeva i Nadica M. (50) iz Požarevca zadobili su teške opekotine po celom telu, opasne po život, zbog čega su hitno prebačeni u beogradski Urgentni centar. Ovu tragediju izazvao je Staniša, u nastupu ljubomore, kada je Nadicu, sa kojom je dugo bio u emotivnoj vezi, polio lepkom za parket i zapalio. Incident se odigrao u Nadičinoj kući, u Ulici Branka Ćopića u Požarevcu, dok je ona spavala. Staniša je ušao u kuću, polio je lepkom i zapalio upaljačem, a potom isto učinio i sebi.

Pošto su ubrzo postali žive buktinje, vrišteći i dozivajući pomoć, istrčali su iz kuće do česme i počeli da se polivaju vodom iz creva. Ubrzo smo dotrčali i mi iz komšiluka i pokušali da im pomognemo, dok su se oni valjali po zemlji od bolova. Tada je pristigla i vatrogasna ekipa, jer je vatrom bila zahvaćena i unutrašnjost kuće“, pričaju šokirane i vidno potrešene komšije.

Teško povređeni par kolima Hitne pomoći prebačen je u požarevačku opštu bolnicu, gde su im konstatovane opekotine drugog, trećeg i četvrtog stepena.

ČEKA GA KRIVIČNA Prema onome što saznajemo u policiji, ukoliko oboje prežive, protiv Staniše će biti podneta krivična prijava za teško ubistvo u pokušaju. Ukoliko samo on preživi, odgovaraće za krivično delo svirepo ubistvo.

Povređenoj ženi opekotine su zahvatile 90 odsto tela, a muškarcu 60 odsto, zbog čega su bili u stanju životne ugroženosti. Zato su hitno prebačeni u Urgentni centar u Beogradu, gde se lekari bore za njihov život“, kaže šef urgentne službe Opšte bolnice Milanče Vučković.

Požarevačka policija potvrdila nam je ovaj slučaj, ali bez iznošenja detalja, jer je istraga u toku.

Prema izjavama komšija, prizor je bio zastrašujući, jer su neki delovi tela povređenih bili potpuno ugljenisani. Od jezivog prizora šokirali su se i neki od vatrogasaca, jer tako nešto do sada nisu videli u svom poslu.

Komšije pretpostavljaju da je motiv ove tragedije bila Stanišina ljubomora, jer je smatrao da je Nadica počela da ga vara.

On je povremeno radio u Austriji, pa je i Nadici pomogao da tamo nađe posao. Međutim, u poslednje vreme često su se svađali, pošto je on sumnjao u njenu vernost. Pretpostavljamo da je to bio glavni razlog koji ga je naveo na ovaj strašan korak“, pričaju komšije.

Nadica je razvedena i ima dva odrasla sina, koji su oženjeni i ne žive sa njom u zajednici.

Izvor: Novosti

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.