Kežman: Vojvodina je veliko ohrabrenje za srpski fudbal!

"Vojvodina je jedno veliko ohrabrenje i osveženje za srpski fudbal, put kako bi ostali trebalo da rade. Prelazni rok je odrađen sjajno, uz minimalna ulaganja smo doveli osam pojačanja", rekao je Kežman za klupski sajt po dolasku u Srbiju iz Moldavije.

Vojvodina je u baražu za Ligu Evropa eliminisana od Šerifa. Novosađani su u prvoj utakmici kod kuće igrali 1:1, dok su u revanšu u Tiraspolju izgubili sa 2:1.

Kežman je od igrača Vojvodine posebno istakao štopera Branislava Trajkovića, za koga je kazao da veruje da će dobiti poziv selektora reprezentacije Srbije Siniše Mihajlovića.

"Trajković je sjajno odigrao ovaj ciklus i verujem da će Mihajlović obratiti pažnju na njega za utakmicu sa Makedonijom. Nije sve u novcu, pogledajmo koliko su velike sume Partizan i Crvena zvezda potrošili u ovom prelaznom roku, a zabeležili su slabe rezultate u Evropi", kazao je Kežman.

Vojvodina, koja ima dva remija i poraz na počeetku Super lige, u četvrtom prvenstvenom kolu gostovaće Čukaričkom, koji je do sada ostvario tri pobede.

"Sada moramo da se koncentrišemo na domaće prvenstvo. Plasman među tri ekipe je imperativ. Što se tiče sportskog sektora za koji sam ja odgovoran, nemam dilemu, i siguran sam da smo napravili sjajan tim koji mora da se bori za jedno od prva tri mesta. Jedino tako ćemo ponovo u evropske kvalifikacije", rekao je Kežman.

Račun fudbalskog kluba Vojvodina je u blokadi oko šest meseci, a Kežman je kazao da klubu mora da se pomogne kako bi se rešili finansijski problemi i privukli strani investitori.

Beta

Pogledajte još