Biznismen iz Jagodine osumnjičen za ubistvo novinara Pantića

Ovaj biznismen je bio u grupi ljudi kojoj je smetalo Pantićevo pisanje o privatizciji cementare. On je o tome pisao još u maju 2000, skoro dve godine pre nego što je privatizacija sprovedena, a opisao je šta će se dogoditi. Otkrivene su i određene veze između ovog biznismena i osoba za koje se sumnja da su ubile novinara i koje su trenutno van zemlje“, kaže izvor „Blica“.

Osim toga, pregledom telefonskih listinga i nekih presretnutih razgovora otkriveno je i da su Pantiću pretila trojica jagodinskih moćnika, dvojica političara u poslovnim vodama, kao i jedan biznismen.

Pantić je ubijen na ulazu u zgradu u kojoj je živeo u Ulici Branka Radičevića u Jagodini oko osam sati 11. juna 2001. Ubijen je udarcima tupim predmetom u glavu. Policija je nakon ubistva raspisala nagradu od 300.000 maraka, ali ubica nije pronađen, a još nisu otkrivene ubice Slavka Ćuruvije i Dade Vujasinović.

Pripadnici BIA i Uprave kriminalističke policije nemaju identične stavove o istrazi ubistva Milana Pantića. Agenti BIA koji su pomogli u prikupljanju dokaza presretnutih razgovora smatraju da ima dovoljno činjenica da se okonča istraga, dok u UKP-u žele da prikupe još dokaza.

Izvor: Blic

Pogledajte još