Kako RRA planira da stane na put vulgarnostima na Farmi?

„Farme“, a ukoliko se to bude dešavalo i u predstojećoj, postoji mogućnost da ovaj rijaliti bude prikazivan isključivo u posleponoćnom terminu. Kako se do sada emiter ovog programa nekoliko puta izvlačio samo uz opomene, Republička radiodifuzna agencija će, kako „Alo!“ saznaje, ovoga puta otvoriti četvoro očiju i, ukoliko proceni da ponašanje učesnika previše izlazi iz okvira pristojnosti, odmah će reagovati i zatražiti cenzuru, barem do ponoći.

Iz Republičke radiodifuzne agencije poručuju da će svaki sadržaj koji može da naškodi fizičkom, mentalnom i moralnom razvoju biti emitovan nakon ponoći:

- Programski sadržaj koji je kategorizovan kao sadržaj koji može da naškodi fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju svih maloletnika, bez obzira na njihov uzrast, i koji mora da nosi oznaku „18“, emiter može emitovati samo u periodu od 24 časa do 6 sati. U okviru televizijskog programa, neposredno pre emitovanja programskog sadržaja, emiter će emitovati usmenu i pisanu napomenu sledeće sadržine: „Program koji sledi nije pogodan za osobe mlađe od 18 godina“, kao i grafički znak u vidu kruga crvene boje u okviru koga je u beloj boji ispisan broj 18. Takav grafički znak mora biti prisutan i tokom celog trajanja tog programskog sadržaja - rekli su nam u RRA.

- Nacionalna frekvencija je javno dobro i, mada je „Pink“ privatna komercijalna televizija, ne može rejtingom opravdati prelaženje granica dobrog ukusa, vređanje na verskoj, nacionalnoj ili nekoj drugoj osnovi ili promovisanje poremećenog sistema vrednosti. Zato će ovoga puta RRA, koja je zadužena da kontroliše način na koji se koristi frekvencija, pažljivije gledati i brže reagovati na nepravilnosti i, ukoliko se proceni, tražiti da se program prikazuje u za to određenom terminu posle ponoći. Nikako se ne sme dozvoliti situacija da se neko hvali pedofilijom, koja je gnusno krivično delo, a upravo to se ranije dešavalo - kaže naš izvor blizak RRA.

A ako se uzme u obzir ko su takmičari nove sezone, realno je očekivati da svojim ponašanjem nastave „svetlu“ tradiciju svojih prethodnika, koji su se isticali svojim vulgarnostima i incidentima. U drugoj sezoni „Farme“ netrpeljivost između Dragana Marinkovića Mace i Miloša Bojanića bila je toliko očigledna da su se svakodnevno vređali, pa čak i mrtve pominjali. Tako je Maca, istina, van domašaja kamera, krvnički udario Braćalu u glavu, zbog čega je folker zatražio i lekarsku pomoć.

U svim rijaliti programima strogo je zabranjeno vređanje na verskoj i nacionalnoj osnovi, a u trećoj sezoni je to prekršio Milan Paroški, koji je rekao Bakiju B3 da je „Turčin“, zbog čega je denser fizički nasrnuo na političara. Na kraju je produkcija izbacila Paroškog zbog nepoštovanja ugovora po kome je zabranjeno pričati o politici i vređati na nacionalnoj osnovi. Salve uvreda koje su uputile Zorica Marković i Stanija Dobrojević rezultirao je tučom jer je pevačica prvo gađala starletu limenkom piva, da bi je na kraju udarila i počupala, nakon čega je folkerka izbačena iz rijalitija. Potom je Bebi Dol u alkoholisanom stanju držeći skalpel u ruci jurila Sašku Karan i rasekla joj prst. Saška je morala da ide na ušivanje, a Bebici je oprošteno jer je procenjeno da ju je povredila iz nehata. Još jedna incidentna situacija u nizu bila je tuča između Goce Božinovske i Vesne Rivas, zbog koje su izbačene, da bi već sutradan bile vraćene.
Nakon svega viđenog, nije čudno što je RRA zabrinuta da bi slične stvari mogle da se ponove.

Era promovisao pedofiliju!
Izjava folk pevača Ere Ojdanića da je svojevremeno bio u vezi sa devojčicom od 14 godina zgrozila je naciju i bila još jedan povod za hitnu sednicu saveta RRA!
- Ja sam se 2001. godine zabavljao sa 86. godištem. Ona je tada završavala osmi razred. Zajedno smo bili šest godina - pohvalio se Ojdanić, da bi ga naknadno produkcija „oprala“ saopštenjem da se samo hvalisao. Ipak, (ne)pomenuta Erina, nekadašnja ljubavnica, oglasila se u medijima i najavila tužbu protiv Ojdanića, najavivši da će novac dobijen na sudu uplatiti u humanitarne svrhe - za borbu protiv pedofilije u Srbiji.

Pogledajte još