Sva lica zla: Seksualni predator izmišljao nove identitete kako bi došao do žrtava

Pravdi je konačno dolijao 2005. godine, a dokumentarac o njemu nedavno je emitovan na televiziji Ej-Bi-Si.

Njegov živopisni profil podrazumeva mnoge slike na kojima preuzima lažne identitete, pa i jedan na kom je svoje lice stavio na telo astronauta. Čak je i dodao svoje ime na astronautov skafander.

U profilu on je opisao svoju savršenu ženu.

"Ako želiš da budeš moj kopilot na vožnji na čarobnom tepihu, to znači da nema znakova 'stop', nema crvenog svetla, samo poletanje", napisao je Marsalis.

(old_image)

"Astronaut" Marsalis

Jedna od žrtava je bila studentkinja prava Džesika Rovel, koja je Marsalisa upoznala preko zajedničkih poznanika.

"Moja prijateljica mi je jedne večeri rekla: 'O, ima jedan tip kog moraš da upoznaš. On je doktor. A radi i kao oficir u Mornarici"
, rekla je Rovel.

Marsalis joj je delovao kao ambiciozan i zanimljiv čovek, a veza je veoma brzo postala ozbiljna.

(old_image)

Marsalis i Džsika Rovel

On je Džesiki rekao da radi kao hirurg, ali kada je počeo često da nestaje danima, tvrdio je da je zapravo agent CIA i da nestaje zato što radi na tajnim zadacima. Kasnije je tvrdio da je ispitivao operativca Al Kaide Halida Šeika Mohameda, da je leteo u predsedničkom avionu sa Džordžom Bušom...

Tada je postao i nasilan prema njoj, ali ona nije htela da raskine. Tek kada se kroz maglu pristila seksualnog odnosa sa Marsalisom do kojeg je došlo kada se onesvestila posle čaše vina, shvatila je šta je počelo da se dešava.

Okončala je vezu i kontaktirala policiju, sa zahtevom da se Marsalisu zabrani pristup.

(old_image)

Ženama se predstavljao kao uzorni lekar i avanturista

Tek kada je stupila u kontakt sa specijalnom jedinicom zaduženom za seksualne prestupe, saznala je istinu. Jedini specijalni zadatak na kom je on bio nije bila nikakva misija za CIA, već misija upoznavanja žena preko Interneta.

Ispostavilo se da Džesika nije jedina, i da je on veoma slične priče pričao drugim ženama. Nekima je govorio i da se obučava za hirurga u NASA.

(old_image)

Marsalis u uniformi NASA

Broj žena koje su prijavile da ih je Marsalis silovao ili napao dostigao je 21. Silovanje se obično dešavalo kada bi padale u nestvest posle nekoliko pića.

Klupko istine počelo je da se odmatava kada je posle prijave jedne od žena policija pretresla Marsalisov stan. Ispostavilo se da on nije nikakav doktor, već medicinski tehničar.

U stanu je pronađen i bizarni "Godišnji kalendar žena", sa spiskom svih žena s kojima je stupao u kontakt.

(old_image)

Džefri Marsalis sa jednom od žrtava

Zahvaljujući dobrom izgledu (hteo je da postane i profesionalni maneken), Marsalis je lako stupao u kontakt sa ženama.

Suđeno mu je dva puta u Filadelfiji, ali nijednom nije proglašen krivim za silvanje, iako je bio osuđen za seksualne napade na drugostepenom postupku.

(old_image)

Marsalis je razmišljao o karijeri manekena

To se promenilo kada mu je suđeno i za napad u Ajdahu, kada ga je jedna od žrtava optužila sa silovanje pod identičnim okolnostima kao i žene iz Filadelfije. Proglašen je krivim i osuđen na doživotnu robiju.


Blic

Pogledajte još