US OPEN: Tipsarević pobedio Soka

Na početku prvog seta obojica tenisera su bila sigurna na svoj servis. Prvi je brejk napravio Amerikanac u petom gemu i poveo sa 3:2.

Sok je lako osvajao poene na svoj servis, tako da Tipsarević nije imao nijednu brejk priliku, a Amerikanac je u devetom gemu još jednom oduzeo servis srpskom teniseru i poveo sa 1:0 u setovima.

U drugom setu nije bilo brejkova, a najbliži tome da oduzme servis protivniku bio je Tipsarević u petom gemu, ali se Amerikanac odbranio. Pobednik drugog seta rešen je u taj-brejku, koji je Tipsarević odlično odigrao.

Sok je uspeo da osvoji samo prvi poen, a narednih sedam je pripalo Tipsareviću koji je tako izjednačio na 1:1 u setovima.

Nakon tog taj-brejka Tipsarević je zaigrao bolje i vrlo brzo poveo sa 3:1 u trećem setu, potom i sa 5:1, da bi u sedmom gemu drugog seta iskoristio drugu meč loptu za vođstvo od 2:1 u setovima.

Srpski teniser je u istom ritmu počeo četvrti set. Odmah je u prvom gemu napravio brejk, pa još jedan u petom gemu (4:1), da bi u osmom iskoristio drugu meč loptu i posle dva sata i 35 minuta se plasirao u narednu rundu Ju es opena.

Tipsarević će u četvrtom kolu igrati protiv Španca Davida Ferera koji je pobedio Kazahstanca Mihaila Kokušina.

Beta

Pogledajte još