Marej u retro odeći na Vimbldonu

LONDON, 17. juna 2009. (Beta-AP) - Britanski teniser Endi Marej pripremio je retro odeću za ovogodišnji Vimbldon koji počinje iduće nedelje.

Marej želi da postane prvi Britanac koji je pobedio na travnatom turniru Ol Ingland klaba još od 1936. godine, a to će pokušati da postigne u odeći modne kuće Fred Peri, nazvane po Britancu koji je pre 73 godine osvojio Vimbldon.

Marej će igrati u potpuno beloj majici i belom šorcu što je bilo obavezno po nekadašnjim pravilima turnira, a ispod znaka kompanije imaće izvezene inicijale "AM". Kuća je navela da je odeća inspirisana majicama koje je Fred Peri dizajnirao za klijente i prijatelje kao što su Džon Kenedi i Bili Džin King.


"Već sam je isprobao na terenima i jedva čekam da je obučem na Vimbldonu sledeće nedelje. Nadam se da ću jednog dana poći stopama Freda Perija i ponoviti njegov uspeh na Vimbldonu", naveo je u saopštenju teniser koji će biti treći nosilac turnira.

Fred Peri je najbolji britanski teniser svih vremena, pošto je osvojio tri uzastopna Vimbldona od 1934. do 1936. Osvojio je sva četiri gren slem turnira. Pored toga, tri puta je pobeđivao na Ju-Es Openu i bio je svetski prvak u stonom tenisu. Umro je 1995. godine.

Pogledajte još