Gužve na granicama, čeka se 5 sati

Kilometarske kolone od pre nekoliko dana na graničnom prelazu "Gradina" danas su znatno manje, a zadržavanja su oko pola sata i kod bugarskih i srpskih carinika.

"Za putnička vozila na ulazu u Srbiji iz pravca Bugarske otvoreno je šest traka, a po jedna za autobuse i za kamione", rekao je vođa smene na Gradini Miroslav Tončev i dodao da na izlazu iz Srbije nema gužve.

Tončev je rekao da će, ukoliko se broj vozila poveća, biti otvorene nove trake.

Od 19 sati, pa do jutros u sedam preko "Gradine" iz Bugarske u Srbiju ušlo više od 21.000 putnika.

Na graničnom prelazu Kelebija i kod Šida, na izlasku iz Srbije čeka se oko 45 minuta, a na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su oko pola sata.

Prema podacima Auto moto saveza Srbije od 13. 30 sati, na naplatnim rampama u Srbiji nema dužih zadržavanja, osim na naplatnoj rampi kod Bubanj potoka ka Beogradu gde se vozila zadržavaju oko 20 minuta.

Na pojedinim graničnim prelazima tokom dana očekuju se duža, a ponegde i višesatna zadržavanja na koje vozači moraju biti spremni.

U ovakvim i sličnim situacima vozačima AMSS savetuje da koriste alternativne pravce i granične prelaze.

Iz Javnog preduzeća "Putevi Srbije" upućen je apel vozačima da pripreme tačan iznos za naplatu putarine kako bi ubrzali protok vozila kroz naplatne kanale.

Iz tog preduzeća su saopštili da je stanje na naplatnoj stanici Šid trenutno normalizovano, dok je kolona vozila na izlasku iz Srbije u pravcu ka hrvatskoj granici udaljena oko kilometar od naplatne stanice.

Prema informacijama AMSS, kraj vikenda protiče u izuzetno pojačanom saobraćaju gotovo na celokupnoj putnoj mrezi. I tokom današnjeg dana naopterećeniji će biti najfrekvetniji putevi poput autoputeva i glavnih magistralnih puteva.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije,prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 78 saobraćajnih udesa u kojima je šest osoba izgubilo život, a 54 su povređene. U Beogradu je zabeleženo 36 udesa, u kojima je 13 osoba povređeno.

B92

Pogledajte još