Ministar prosvete: Prvi posao - organizacija male mature

Među kolegama koji su ga podržali je i bivši ministar Žarko Obradović, akademik Ljubiša Rakić i vlasnika privatnog fakulteta Megatrend Mića Jovanović, koje su, kako kaže, zbog njihove atraktivnosti mediji stavili u prvi plan.

Mene je predložila moja biografija i sve što sam do sada u karijeri u nauci i prosveti uradio“, objasnio je dr Jovanović. Danas su agencije prenele da je ministar Tomislav Jovanović rekao za Radio Beograd da je njega za ministra prosvete predložio rektor Univerziteta Megatrend Mića Jovanović, a to je podržao Žarko Obradović. Jovanović je rekao za Radio Beograd da je imao kratak sastanak s premijerom Ivicom Dačićem od koga je tražio samo "autonomno pravo da radi i preuzme odgovornost za eventualni neuspeh i greške".

Prema njegovim rečima, sa premijerom Srbije i liderom SPS-a Ivicom Dačićem imao je "samo kratak razgovor u kome nije imao posebnih uslova".

Jovanović je, gostujući u emisiji "Sedmica" Radio Beograda 1, istakao da će se diskutovati o različitim modelima male mature. On je naglasio da će jedan od prvih poslova koje će preuzeti biti organizacija male mature.

Ono što sigurno mogu da obećam je civilizacijski standard za sve u Srbiji. Elementarne uslove 21. veka moraju da imaju svi, to vam obećavam“, rekao je Jovanović.

On je napomenuo da je spreman da podnese svaku odgovornost za sve promašaje, a da će uspeh deliti sa svima - decom, državom i nastavnim kadrom.

Ja sam vanstranačka ličnost, ali imam svoje političko opredeljenje, nemam šta da krijem ono je blisko SPS-u“, rekao je Jovanović.

Povodom sutrašnjeg početka školske godine Jovanović je poželeo uspeh đacima, roditeljima i nastavnicima i izrazio žaljenje što sutra neće moći da bude sa njima.

Želim vam uspeh svima, da počnete godinu sa radošću i da škola ne izneveri vaša očekivanja“, poručio je Jovanović.

Izvor: Blic

Pogledajte još