Zrenjaninci strahuju od piromana

Žitelji tog naselja boje se da u kraju imaju piromana. U strahu za svoju bezbednost i imovinu nameravaju da od gradonačelnika Ivana Bošnjaka traže zaštitu.

Dobrica Đurđević iz Perleske ulice 7 kaže da je 18. avgusta, u ranu zoru, čuo pucanj. Provirio je kroz prozor i zgranuo se kada je video da njegov automobil gori. Opasnost je bila velika jer je vozilo bilo naslonjeno na kuću.

"Neko je zapalio moj „jugo“. Dograbio sam crevo za zalivanje, koje je već bilo montirano i uspeo sam da ugasim požar pre nego što su stigli vatrogasci i policija. Protivpožarni i policijski inspektor je potom dodlazio i razgovarao s komšijama"
, kaže Dobrica Đurđević.

Tražiće pomoć gradonačelnika
U naselju se polako širi panika i mnogi se ujutro probude kako kontrolisali da li je u dvorištu sve u redu. "Strahujemo da u kraju imamo piromana i zbog toga očekujemo zaštitu policije. Ovde žive mirni ljudi, uglavnom stariji, koji se nikome nisu zamerili. Zbog toga se dogovaramo da idemo do gradonačelnika da tražimo zaštitu", kaže Đurđević.

Na automobilu su izgorele prednje gume, rezervni točak, hladnjak, karburator, akumulator, prednji branik, deo instalacija, isparivač za gas, a oštećena je i limarija i vetrobransko staklo.

Pre dva meseca u blizini Đorđevićeve kuće izgoreo je „stojadin“ vlasnice koja živi u Ečki. Istog jutra zapaljen je i automobil u susednoj ulici, na samo par stotina metara razdaljine.

Sve paljevine dešavaju se u rano jutro, posle četiri sata. A pre godinu i po u Perleskoj ulici gorela je i kuća i garaža u dva navrata. Izgoreo je strujomer, eksplodirao je plinski set.

Posle toga Ivan Popetru koji tu stanuje limom je zagradio kapiju, a dvorišna vrata zaključava i danju. Strahuju i susedi koji nisu pretrpeli podmetanje požara i štetu.
"Ovde ceo vek živim, a ovako nešto nikada se nije dešavalo. Svi u kraju strahujemo za imovinu"
kaže 75-godišnji Ištvan Madaras.

On i komšije se sećaju da je pre osam godina, na početku Perleske ulice, zapaljen automobil i to povezuju sa najnovijim paljevinama u rano jutro.

Činilo se da je to incident, ali serija paljevina prošle i ove godine žitelje ovog kraja nagoni da drugačije razmišljaju.

Blic

Pogledajte još