Kako ispasti šmeker za male pare?

Želite da šarmirate neku damu? Nije lako ali nije ni nemoguće. Postoji toliko metoda kojom je možete pridobiti.

Večera u restoranu je uvek dobar potez. Ipak nije lako odbarati pravi restoran, pa onda i ako rezervišete večeru u "restoranu sa pet zvezdica" nije lako odbrati pravo jelo. Naravno uvek je tu ljubazno osboblje da pripomogne ali zamislite koliko bi bilo dobro da znate šta želite, bez zamuckivanja i preznojavanja.

Nema lepšeg scenarija od onog da odlazite u restoran i šmekerski poručite neko dobro vino, malo kvalitetnog sira i recimo indijske oraščiće. Istina da nećete dobiti 300 grama mesa na tanjiru ali ćete dobiti vrhunski gastro ugođaj. Prejedanja su potpuno demode i njih prepustite onima koji baš i ne mare previše za stil.

Svi pravi ljubitelji vina znaju da je pravilo: crveno vino uz crvena mesa davno prevaziđeno. Slaganje hrane i vina je sada prefinjena umetnost koju razumeju samo pojedinici.

Nije lako naučiti sve regiona vina, sve berbe, vrenja, buke, potrebno je da vas neko provede kroz vinski svet. Ako niste išli na kraći somelijerski kurs, nadajte se da ćete naleteti na nekoig dovoljno diskretnog i upućenog konobara koji će vam pomoći da poručite pravu bocu. Verujte nema ništa privlačnije od muškarca koji se razume u vina. Damama će to staviti do znanja da on ceni lepe stvari: u čaši , tanjiru i životu.

Beograd je grad sa mnogo dobrih restorana i na više mesta ćete naći dobro hranu i dobru uslugu. Ipak mesto sa retkim vinima Španije od čijeg ukusa će vam se zavrteti u glavi, naći ćete samo u restoranu El Hispano na Obilićevom vencu. Osoblje je dovoljno prefinjeno i upućeno da će vam pomoći u vašoj "osvajačkoj misiji".

Da priča bude još bolja, u ponudi restorana El Hispano imaju čuvenu ibersku pršutu, sjajnu selekciju ovčijih sireva Romero i Mancheg, veliki izbor paelja, jela od plodova mora i morske ribe. Sve ono što vam je potrebno da svoju ulogu šmekera odigrate na pravi način. Restoran se nalazi u samom centru grada a njegov gronji deo je dovoljno miran i privatan da možete da ragovorate bez straha da će vas čuti neko za stolom do vas. Na miru i otvoreno!

Kada vam dođe račun za ovi zadovoljstvo shvatićete da je cena mala za ono što ste postigli!

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.