Mihajlović vratio Matića i Maksimovića u reprezentaciju

Na spisku se nalaze:

Golmani: Vladimir Stojković, Damir Kahriman, Branimir Aleksić.
Odbrana: Antonio Rukavina, Branislav Ivanović, Neven Subotić, Milan Biševac, Aleksandar Kolarov, Nenad Tomović, Matija Nastasić, Nikola Maksimović.
Sredina terena: Ivan Radovanović, Ljubomir Fejsa, Luka Milivojević, Radosav Petrović, Nenad Krstičić, Nemanja Matić i Dušan Basta.
Napad: Filip Đuričić, Dušan Tadić, Lazar Marković, Zoran Tošić, Miralem Sulejmani, Aleksandar Mitrović i Filip Đorđević.

Mihajlović je rekao da povratnik u držvni tim Nemanja Matić nije postavio uslov da mora da bude u startnoj postavi i da je drugačije sigurno ne bi bio pozvan.

"Razgovarali smo u Lisabonu, i njemu i meni je drago da se vraća u reprezentaciju i brzo smo došli do dogovora. Nije tačno da je postavio uslov da mora da bude u startnih 11. To je glupost, on to nikada nije tražio. Da jeste, nikada ne bi bio pozvan. Ipak, najvažnije je da smo se dogovorili i da se on vraća", rekao je Mihajlović na konferenciji za medije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

On je dodao da je drugi povratnik u nacionlni tim Nikola Maksimović poziv zaslužio činjenicom da je u trenažnom procesu, iako nije igrao u prvom kolu za Torino, kao i zbog podatka da Slobodan Rajković ne igra u Hamburgu. Sa druge strane Marka Šćepovića nema iz jednostavnog razloga što u poslednje vreme nije igrao za Partizan.

Kada je u pitanju duel sa Hrvatima, Mihajlović je pozvao navijače da dođu u što većem broju i podrže mladi srpski tim.
"Mislim da su momci zaslužili podršku, nama se nikada nije desilo da igramo u gostima i da navijači zvižde domaćoj selekciji. Kod nas se to dešava, mi rivalu uvek damo prednost, a nismo baš toliko jaki. Razumem zvižduke na kraju, u zavisnosti od rezultata, ali voleo bih da na početku dobijemo podršku. Mnogi od ovih momaka mogu da pruže više uz podršku sa tribina i obrnuto. Nadam se da će sve biti u redu i da će publika biti uz svoju reprezentaciju, kao svuda u normalnom svetu", naglasio je on.

Mihajlović je istakao da se nada kako će faktor sreće, za razliku od prethodnih mečeva, ovaj put biti na strani njegovog tima.
"Sreća treba da se zasluži, radimo na tome, ali za sada je, za razliku od drugih, nismo imali. Ipak, najvažnije je da mi pružimo makismum, a verujem da će nam se sve jednog dana vratiti", rekao je on.

Mihajlović je istakao da o kvalitetu Hrvatske reprezentacije govore njihovi rezultati i da ne treba obraćati mnogo pažnje na njihovu slabiju formu u poslednje vreme.
"Svaka utakmica je priča za sebe, naravno da niko nije očekivao da će oni izgubiti od Škotske u Zagrebu, igrali su slabije protiv Lihtenštajna, ali su pobedili 3:2. Oni su čvrsta ekipa, ali mi znamo šta nas čeka i verujemo u pobedu. Do sada na terenu niko nije bio bolji od nas, ali to nije bilo dovoljno da pobeđujemo", poručio je Mihajlović.

Selektor srpskog tima prokomentarisao je i dobro poznatu situaciju oko Vladimira Stojkovića.
"Razgovarao sam s njim, ponovo brani u svom klubu i to odlično i zato sam ga vratio. Što se tiče zvižduka sa tribina, iskusan je i neće mu biti prvi put. U ostalom biće mu malo lakše dok se rasporede svi zvižduci, malo predsedniku Kradžiću, malo meni, a malo njemu", poručio je Mihajlović.

Na kraju selektor je rekao da je veoma zadovoljan zbog forme Lazara Markovića, koji je sinoć postigao fantastičan gol za Benfiku protiv Sportinga i izrazio nadu da bi baš on mogao da bude taj "realizator" koji nedostaje selekciji Srbije.

Utakmica Srbija - Hrvatska igra se 6. septembra od 20.45 na stadionu Crvene zvezde u Beogradu.

(Tanjug)

Pogledajte još